КОКТЕЛ СД ВОЈВОДИНА У ЗНАКУ ЗАЈЕДНИЧКОГ НАСТУПА КЛУБОВА ПОД „ПЛАВОМ ЗВЕЗДОМ“: Сви смо једно, то је наша снага (ФОТО)

У склад новогодишњег расположења, протканог збиром жеља за Нову годину, уклопио се и традиционални новогодишњи коктел Фудбалског клуба Војводина, премијерно пренетог на ниво Спортског друштва.
1
Фото: Градоначелник Милан Ђурић и председник Спортског друштва Војводина Драгољуб Збиљић, фото: Ф. Бакић

Тим чином фудбалери су допринели институционализовању Друштва и његове позиције у граду, која сведочи о синергији клубова имена Војводине и њиховој заједничкој намери да заједнички будућност планирају и да се резултатима заједно радују у јединственом строју.

У пријатном амбијенту позоришног клуба Трема, у згради Српског народног позоришта у Новом Саду, фудбалери, кошаркаши, одбојкаши, атлетичари и остали чланови Друштва, заједно са пословним партнерима и представницима навијачких група, још једним погледом преко рамена сагледали су резултате у минулој години.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Милан Ђурић (@milandjuric_gradonacelnik)

Свако са сопственим жељама, али са јединственим циљем, означили су приоритете у години која следи, са такмичарским резултатима у основи сваког спортског размишљања. Упоредо са резултатима, међутим, иду и организационе и финансијске рачунице, без којих мира у кући не може да буде, а тиме ни жељених резултата, упркос мотивима и декларативног заклињања на верност клубу и његовој традицији.

Фото: Драгољуб Зиљић се обраћа присутнима, фото: Ф. Бакић


Плава звездарукометашима

Генерални секретар СД Војводина Александар Јованчевић, захваливши градоначелнику Новог Сада Милану Ђурићу на подршци, подсетио је и на „двојицу дивних људи, који ту нису дошли да би нешто добили, а камо ли узели, него су дошли да дају много новосадском спорту и то врло успешно чине, председник Драгољуб Збиљић и потпредседник Душан Бајатовић“. 

Фото: Александар Јованчевић предаје "плаву звезду" потпредседнику РК Војводина Марку Вујину и директору клуба Дарку Јевтићу, фото: Ф. Бакић

„Плаву звезду“ Јованчевић је урућио најуспешнијем колективу у Друштву, Рукометном клубу Војводина, чији су чланови збиру трофеја на домаћој, у години на измаку додали и тријумф на европској сцени. „Плаву звезду“ с поносом су примили потпредседник РК Војводина Марко Вујин и директор клуба Дарко Јевтић.


Фото: Ф. Бакић

- Пажљиво сам бирао тренутак када ћу да прихватим улогу председника СД Војводина – уз осмех је рекао председник Друштва Драгољуб Збиљић, пожелевши свима успех у години која следи. – То је био тренутак када је мој пријатељ и велики навијач Војводине Милан Ђурић постао градоначелник Новог Сада, тако да је мени много лако. Показали смо на много начина да смо велики и да смо предводници свега доброг у Србији, пре свега мислим на међусобну комуникацију, али и велику подршку и града, али и свих навијача од северне трибине и даље и зато ћу сада са великим задовољством да вам саопштим податак да ће ФК Војводина годину завршити са више од 450 милиона динара у плусу (око 3,85 милиона евра) што је биланс који нам даје за право да можемо да сањамо велика дела.   

Фото: Ранко Поповић, фото: Ф. Бакић

Збиљић је потом захвалио тренеру ФК Војводина Ранку Поповићу на одличној четворомесечној сарадњи и том приликом му, уз пригодан клупски сувенир, уручио почасну чланску карту клуба. Дружење у Треми подсетило је на године новогодишњих окупљања и на прилике да у непосредним контактима са свима којима Војводина значи и који Војводини значе сагледају непролазне вредности традиције клубова, који и у екипној и у појединачној конкуренцији њихових чланова, баштине вредности шампионске прошлости. Војводина остаје, једна једина, некоме као прва љубав, као што и песма навијачка каже, другима као могућност идентификовања са вредностима богате клупске традиције, а већини као начин за спортски престиж и репрезентовање града у коме је Војводина рођена, у коме је одрастала и у коме је дорасла свим изазовима који су је пратили и који је прате, на спортском терену и око њега.  

Л. Бакмаз

EUR/RSD 117.1309
Најновије вести