Kосовски каратисти на ЕП у Новом Саду? КСС: Нисмо упознати

БЕОГРАД: Тек што је држава Србија решила проблем око женског јуниорског квалификационог турнира за Светско првенство у рукомету, на коме је забрањен наступ због планираног учешћа тзв. Косова, у мају се сусреће са новим јер се очекује долазак косовских каратиста на Европско првенство у каратеу.
karate
Фото: Илустрација, freeimages.com

Пошто је косовски савез примљен у Светску карате федерације пре годину и по дана, такмичари из непризнате државе имају могућност да се такмиче у Новом Саду под њиховим обележјима.

Организатор, у овом случају Србија, је дужан да истакне заставу свих земаља учесника, па вероватно и тзв. Косова које је за најбољег спортисту у прошлој години изабрало управо каратисту Херолинда Нишевција, петопласираног на прошлом Европском првенству у Турској.

Председник Карате савеза Србије Славољуб Пипер био је изненађен на позив и питање Тањуга да прокоментарише такву ситуацију.

"Нисам упознат да ли косовски каратисти долазе у Нови Сад. Данима сам у иностранству и када се вратим знаћу више о тој теми. Тада можемо да разговарамо", рекао је Пипер Тањугу.

Јасно је да ће се и око овог проблема донети одлука на вишем нивоу - највишем могућем у земљи, с тим да за разлику од рукометног женског квалификационог турнира за јуниорке, сада у питању много значајније такмичење.

Председник Србије Александар Вучић поздравио је одлуку да се забрани дуел младих рукометашица Србије и тзв. Косова у Ковилову јер, како је нагласио, српском народу не може да се објасни другачији епилог на територији Србије.

Европско карате првенство за сениоре одржаће се у Новом Саду од 9. до 13. маја.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести