Ковачевић најпрецизнији пушком

Квалификације за финале Купа Стрељачког савеза Србије ваздушним оружјем завршене су трећим колом у београдском „Бел експо“ центру.
ССС/ Победници код сениора у гађању ваздушном пушком
Фото: ССС/ Победници код сениора у гађању ваздушном пушком

На окупу се нашло више од 150 стрелаца, међу њима и готово сви наши репрезентативци. У такмичењима пушком истакли су се Лазар Ковачевић (Јагодина 92) и три младе такмичарке, које су кућама отишле с по две медаље. У надметању пиштољем за даме, улогу фавориткиње оправдала је Зорана Аруновић. Најквалитетнији резултат овим оружјем остварио је Душко Петров, који је у мушкој конкуренцији тријумфовао испред Димитрија Гргића.

Лазар Ковачевић доминирао је у такмичењу пушком с 632,0 круга, што је и апсолутно најбољи резултат у овогодишњим квалификацијама Купа, а пола круга делило га је од државног рекорда Миленка Себића. Друго место освојио је Милутин Стефановић („Чика Мата”), а треће Алекса Митровић (Нови Београд-Ушће), који је задржао челну позицију у генералном пласману. У конкуренцији јуниора најпрецизнији је био Марко Ивановић („Чика Мата“)

Надметање дама ваздушном пушком протекло је у знаку јуниорки, које су испуниле победничко постоље и освојиле све три медаље у апсолутној категорији. Тријумфовала је Александра Хавран (Јединство, Стара Пазова) – 629,4 круга, испред Теодоре Вукојевић („Чика Мата“) и Јоване Љубоје (Партизан).

Није било изненађења у такмичењу дама пиштољем. Прво место припало је Зорани Аруновић (Олимпик 011), која је погодила 577 кругова.  Друштво на победничком постољу правиле су јој Бранкица Зарић (Нови Сад 1790) и Јасмина Миловановић (Академац). У конкуренцији јуниорки највише је показала Станислава Попов (Кикинда), четвртопласирана у апсолутној категорији.

У изједначеном надметању двојице репрезентативаца, злато пиштољем код мушкараца однео је Душко Петров (Кикинда) с 580 кругова. Само круг мање „убио“ је Димитрије Гргић (Академац), а треће место припало је Стефану Тодоровићу (Колубара), док је код јуниора тријумфовао Велимир Нинковић (Панчево).

Финале Купа биће одржано крајем јануара.       

С. Р.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести