КУП СРБИЈЕ У ГАЂАЊУ ВАЗДУШНИМ ОРУЖЈЕМ: Фаворити убедљиви у другом колу

Олимпијски вицешампион Дамир Микец је убедљиво тријумфовао ваздушним пиштољем у другом колу Купа Србије у гађању ваздушним оружјем, одржаном у хали „Језеро“ у Кикинди.
s
Фото: Моменат из Кикинде, фото: ССС

Истим оружјем у женској конкуренцији улогу фаворита оправдала је Бранкица Зарић, а по две победе пушком остварили су млади стрелци Теодора Вукојевић  и Лазар Ковачевић.

Микец (Полицајац) је далеко иза себе оставио тандем колега из репрезентације који су водили изједначену борбу за друго место. Сребро је припало Димитрију Гргићу (Академац), а бронза Душку Петрову (Кикинда). Пиштољем за јуниоре најпрецизнији је био Нишлија Урош Гајић испред Марка Нинковића (Панчево 1813) и Луке Милошевића (Академац). Бранкица Зарић (Нови Сад 1790) је у свом првом такмичењу после дуже паузе убедљиво тријумфовала испред Јелене Томић (Кикинда) и Нађе Мартиновић (Партизан), најуспешније јуниорке. Друго и треће место међу јуниоркама освојиле су Елеонора Радуловић (Олимпик 011) и Љубица Грујичић („Алекса Дејовић“).

Теодора Вукојевић, сениорска репрезентативка, која је по узрасту још увек јуниорка, је ваздушном пушком славила и у сениорксој и у јуниорској конкуренцији. Друго место освојила је Александра Хавран (Нови Сад 1790), победница првог кола, а треће некадашња олимпијска вицешампионка у троставу Ивана Анђушић Максимовић („Академија Максимовић“). Код јуниорки иза Вукојевићеве и Хавранове на треће место се пласирала Емилија Поњавић (Трстеник 1893). Алекса Ракоњац је, попут Вукојевићеве, „погодио“ два злата пушком, остваривши набољи резултат дана у мушкој конкуренцији. Убедљиво је тријумфовао међу јуниорима, а најбољи је био и међу сениорима. Друго и треће место освојили су стрелци крагујевачког „Чика Мате“ Стеван Јовановић и Марко Ивановић. Код јуниора друго и треће место припало је Урошу Алексићу („Чика Мата“) и Петру Ердеиу (Нови Сад 1790).

Г. М.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести