Куп Војводине у футсалу: Новобечејској Тиси пехар

Футсалери Тисе из Новог Бечеја освојили су трофеј Купа Војводине и чек од 50.000 динара пошто су у финалној утакмици надвисили екипу Новог Сада са 6:1.
futsal tisa
Фото: Футсалери Тисе убедљиво су саваладали Нови Сад, фото: Ј. Галић

Ово је, поред стицања статуса друголигаша, Новобејчејцима највећи успех у краткој клупској историји. Друголигаш Тиса, у утакмици високог интензитета, оправдао је улогу фаворита у дуелу са чланом Војво|анске лиге.

Искуснија екипа из Новог Бечеја је већ у првом полувремену ставила до знања Новоса|анима да се они ништа неће питати у овом дуелу, па су до одласка на одмор постигли чак пет голова. Екипа Новог Сада је тек у формирању, показала је да има перспективу, а овога пута је  складу са својим могућностима пружила отпор фавориту, потврдивши да није случајно лидер Војво|анске лиге.


Поклони

Пре почетка утакмице генерални секретар Фудбалског савеза Војводине Миодраг Цвијић уручио је пригодне поклоне присутним члановима футсал репрезентације Србије, која је изборила пласман на Светско првенство у Литванији наредне године. Поклоне су добили селектор Горан Иванчић, тренери Алекса и Бојан Антонић, директор Бојан Павићевић, члан футсал комисије ФСС Жељко Малинић и репрезентативац Давор Поповић.


– Одавно овакав успех нико у нашој вароши није забележио, па очекујем да нас сада, бар, мало више цене. Квалитет и разлика у ранговима такмичења у којима се надмећемо су били видљиви, као и наше искуство. Екипе Новог Сада је тек ове сезоне формирана, ми играмо дуго заједно, што се видело у овој утакмице. Нама је приоритет да будемо ме|у прва три у Другој  лиги да бисмо се пласирали у виши ранг, као и да што даље догурамо у Купу Србије. Прво место директно води у елиту, док друго и треће воде у плеј-оф – рекао је тренер Тисе Дејан Станојев.

Пехар, награде и медаље победнику уручили су координатор за футсал и женски фудбал ФСС Бојан Павићевић и селектор футсал репрезентације Горан Иванчић, а другопласираној екипи Жељко Малинић, председник футсал комисије ФСВ и члан футсал комисије ФСС.

Ј. Галић

Фото: Директор репрезентације Бојан Павићевић уручио пехар капитену Веселину Губеринићу, фото: Ј. Галић

Нови Сад – Тиса 1:6 (0:5)

НОВИ САД: Мала дворана Спенса, судије: Јоцовић (Нови Сад) и Божовић (Кула), гомилање прекршаја: Нови Сад 11 (4-5), Тиса 8 (4-4), стрелци: Пајић у 39. за Нови Сад, Стојковић у 5, Целин у 7, Томић у 11, Губеринић у 14, Томчић у 17. и 24. минуту, жути картони: Станић (Нови Сад) и Томић (Тиса).

НОВИ САД: Антонић, Лазић, Симић, Рнић, Станић, Сакан, Спаић, Илић, Варгец, Пајић, Стаменић, Костић, Ђурић, Вукаљевић.

ТИСА: Јанићијевић, Томчић, Томић, Губеринић, Целин, Ћурчић, Чичић, Илић, Икрашев, Стојковић, Пеленгић, Андрић, Стојанов, Виновић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести