Лалова и Тука најбољи атлетичари Балкана за 2019. годину

ВРЊАЧКА БАЊА: Бугарска спринтерка Ивет Лалова, седма на Светском првенству у Дохи на 200 метара и Амел Тука из Босне и Херцеговине, освајач сребра на 800 метара, проглашени су за најбоље атлетичаре Балкана за 2019. годину.
atleticari
Фото: Atletski Savez Srbije, sajt

На гала вечери Балканске атлетске асоцијације у Врњачкој бањи награде за младе звезде у успону добиле су Јарослава Махучик из Украјине и Бугарин Валентин Андреев.

Председник Атлетског савеза Србије Веселин Јевросимовић био је у улози организатора пред чланицама 21. земље федерације, само неколико дана од добијања организације Светског првенства 2022. у дворани.

"Срећан сам што испред Атлетског савеза Србије могу да вас угостим на додели награда најбољим атлетичарима Балкана. Желим да се захвалим свима који су себе уградили у ове спортске успехе", рекао је Јевросимовић, а преноси Атлетски савез Србије.

Јевросимовић, како је нагласио, искористио је ову прилику да изрази радост због добијања домаћинства СП.

"Функција председника једног од најуспешнијих спортских савеза у Србији увек представља изузетну част, али наш најновији успех доноси ми још једну привилегију и осећај неизмерног поноса. Ово вече искористићемо да се опустимо и уживамо у успесима, а већ од сутра, све атлетичаре и спортске раднике Балкана чека много посла. Али ми смо увек спремни да покажемо оно у чему смо најбољи. Вредан рад, знање, упорност, визију, позитивну енергију, отвореност за нове идеје и непоколебљивост у достизању циљева", закључио је он.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести