ЛАЗАР КОВАЧЕВИЋ пети на крају Гран прија у Рушама у стерљаштву

Лазар Ковачевић је освојио пето, а Теодора Вукојевић 11. место у појединачним такмичењима ваздушном пушком на Гран при турниру Светске стрељачке фдерације у Рушама (Словенија).
s
Фото: Лазар Ковачевић, фото ССС

Дан раније, српски репрезентативци су изборили злато у надметању микс парова.

Ковачевић је другог дана блистао у квалификацијама. Погодио је 634,4 круг, убедљиво освојио прво место и за 1,3 круга поправио властити државни рекорд постављен у децембру на Интернационалном првенству Београда. Финале је било изједначена борба, са доста преокрета и промена у пласману. После серије од првих пет хитаца, Ковачевић је био шести. Међутим, у наредних пет је нанизао одличне поготке и избио на друго место. Низ преокрета је настављен. Наш стрелац је после 18. хица, када испада петопласирани пао на пету позицију и завршио финале. У том тренутку заостајао је само 0,2 круга за четвртопласираним Израелцем Рихтером, а 0,6 за Немцем Далингером који је у том тренутку био трећи, а на крају је освојио сребро. Тријумфовао је његов земљак Улбрих.

Теодора Вукојевић има за чим да жали. Освојила је 11. место, али била је врло близу финала. Испред наше младе такмичарке су се пласирале две стрелкиње које нису биле у конкуренцији за финале. Дакле, Теодора је била девета међу учесницама које су се бориле за пласман међу осам најбољих. За десетопласираном, Немицом Манголд, која је ушла у финале, Вукојевићева је заостала пола круга.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести