Леклер победио у трци за Велику награду Белгије

Возач Ферарија Шарл Леклер је победио на трци за Велику награду Белгије, на стази Спа Франкоршам.
1
Фото: EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ

Члан италијанског тима је по први пут у каријери стигао до највишег постоља, а претходно је трку започео са пол позиције.Друго и треће место су заузели возачи Мерцедеса Луис Хамилтон и Валтери Ботас.

Трка, која је остала у сенци погибије возача Формуле 2 Алберта Ибера, започела је инцидентом у ком су учествовали Макс Ферстапен и Кими Раиконен. Млади Холанђанин није могао да настави трку, а гужву је најбоље искористио возач Рејсинг поинта Ландо Норис и са 11. позиције скочио на пету. Већ у седмом кругу Леклер је имао скоро две секунде предности у односу на Себастијана Фетела, који је у том моменту био другопласирани. Први возач Ферарија је у 16. кругу отишао у пит-стоп, после чега се на стазу вратио као петопласирани. До краја трке није било већих изненађења, али вреди напоменути да је управа Ферарија нагласила Фетелу да не напада Леклера, уколико дође у ситуацију да то учини.

Немац је трку завршио на четвртом месту, а поене су освојили још: Александер Албон из Ред Була, Серхио Перес из Рејсинг поинта, Данил Квјат из Торо Роса, Нико Хилкеберг из Реноа, Пјер Гасли из Торо Роса и Ленс Строл из Рејсинг поинта.

У генералном пласману први је Хамилтон са 268 бодова, Ботас је други са 203, а трећи је Макс Верстапен из Ред Була са 181 бодом.

Следећа трка  вози се наредне недеље за Велику награду Италије у Монци.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести