Лига шампиона: Стонотенисерке Новог Сада дочекују Тарнобрзек  

Пред стонотенисеркама Новог Сада је изазов каријере. Српске шампионке вечерас ће се у Спенсу од 18.25 часова надметати са најбољима у Европи у првом мечу четвртфинала Лиге шампиона.
Stoni tenis/R. Hadzic
Фото: Дневник/Фото: Р. Хаџић/архива

Тарнобрзег је стигао у Нови Сад у најјачем саставу на успутну станицу да одбрани двоструку титулу првака Европе.

Пољски стонотениски гигант у свом саставу има чак четири Кинескиње, од чега две имају право играња, а у Српску Атину довео је своје најбоље - Јинг Хан, 10. на светској ранг-листи, сребрна са Олимпијских игара, трострука европска првакиња са Немачком, односно Ксиаоксин, 11. на свету, актуелна шампионка Медитерана као репрезентативка Кнежевине Монако, уз најтрофејнију Европљанку у последњих 20 година, легендарну Румунку Самару, освајачицу невероватних 18 европских медаља.

Новосађанке су свесне квалитета противника, али како капитенка Тијана Јокић каже, за њих је то само мотив више.

- Када дођете међу осам у Европи, немате право да бирате противника. Жреб нас је спојио са актуелним прваком, који заиста има дрим-тим какав никада није гостовао у Србији. Долазе у најјачем саставу, све три играчице су различитог стила. Имају првокласну дефанзивну играчицу, затим играчицу која мења стил, а такође има материјал на бекенду, као и изразитог нападача у виду Самаре. То је мотив за нас, да видимо са најбољима где смо. Немамо шта да изгубимо, јер ово је награда за све досадашње резултате - рекла је капитенка Тијана Јокић.

Анета Максути засенила је Европу победама над много боље рангираним играчицама од себе у претходним сезонама. И ове, блиста у Лиги шампиона.

- Играћемо за публику, за наш град и за наш клуб. Овакав мечсе не игра сваког дана. Једва чекамо да изађемо на терен. Чујемо да ће бити поново пуна сала и да скоро више нема карата, због тога и тренирамо. Играмо много боље код куће, када се сетимо како смо играле против француског Меца, бившег првака, замало смо победили. Не обећавамо победу, али обећавамо велику борбеност. Нема о право да пратимо прваку Европе, али мораће да се добрано потруде ако хоће да нас победе пред нашом публиком - истакла је Макситијева.

СТК Нови Сад је за утакмицу против Тарнобрзег проширио капацитет стонотениске сале на 450 седећих места. Организатор каже да је већина улазница „плануло„ у претродаји и да је остављен мањи контигент карата које ће се, по цени од 400 динара, продавати на дан утакмице. Свака карта има генерисан број за томболу. Главна награда је Инвиктабајков бицикл,А биће подељено још 25 награда укупне вредности више од 200.000 динара.

Ј. Г.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести