Маљковић: Фантастичан успех, добијање СП доказ стабилности

БЕОГРАД: Председник Олимпијског комитета Србије (ОКС) Божидар Маљковић изјавио је данас да је одлука Светске атлетске федерације да Београду додели организацију дворанског шампионата света 2022. године фантастичан успех и доказ стабилности земље.
bozidar maljkovic tanjug
Фото: Танјуг/видео/Божидар Маљковић

"Србије је постала веома солидна зермља, ја знам те људе лично, они неће да дају домаћинство ако постоји и мала вероватноћа да нека земља има проблем. Ово је још један доказ о стабилности земље", рекао је Маљковић Тањугу и честитао делегацији Београда на челу са замеником градоначелника Гораном Весићем и водећим људима Атлетског савеза Веселину Јевросимовићу и Слободану Бранковићу.

Он је додао да је сигуран како ће сви гости бити одушевљени начином на који ће Београд организовати шампионат и оценио да је то можда и идеалан тренутак да се најбоља српска атлетичарка Ивана Шпановић опрости златом на домаћем терену.

"Још једна ствар, љујди који додељују та такмичења знају наше сјајне организаторске способности. Ајде да се не ограничавам само на Србију, неко на целу некадашњу Југославију. мени је у једном разговору Хуан Антонио Самаран рекао да су ОИ у Сарајеву 1984. године бхиле најбоље организоване, тако је било и у Словенији када је било Европско за кошаркаше, а ја тамо селектор. Уопште, наши људи су сјајни домаћини, а Београд посебно. Београд ће показати све своје лепоте, то знамо ми који смо обишли свет. А овде се зна, ако имаш да платиш једну туру пића и људи те прихвате, после можеш да живиш пет година", сликовито је објаснио Маљковић.

Светско ателетско првенство у дворани у Београду биће организовано од 11. до 14. марта 2022. године у Штарк арени.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести