Маљковић: Врло успешна 2018, следећа година је изазов

БЕОГРАД: Председник Олимпијског комитета Србије (ОКС) Божидар Маљковић ову годину оценио је као изузетно успешну због бројних медаља и титула и поручио да оне дају оптимизам и веру у одличне резултате на Играма у Токију 2020.
bozidar maljkovic tanjug
Фото: Танјуг/видео/Божидар Маљковић

"Српски спортисти остварили су бројне успехе и поново нас обрадовали трофејима и медаљама. Чак 10 медаља са Светских првенстава и то четири титуле, уз два грен слема Ђоковића и 20 европских медаља, показују да имамо разлога да верујемо у успешан наставак пута ка Токију. Година је била врло, врло успешна", рекао је Маљковић на традиционалној свечаности проглашења најбољих српских спортиста и спортискиња.

Он је посебно нагласио успехе спортиста на Олимпијским играма младих у Буенос Ајресу и они ће, како је навео, уз правилан систем рада бити ослонац у циклусима после Токија.

"Успеси се не дешавају случајно. Као неко ко је годинама био директно укључен у грађењу врхунских резултата, врло добро знам колико је улагања потребно. Резултати су плод напорног рада спортиста и тренера, али уз подршку читавог система. Континуитет, транспарентност, вредновање и директно финансирање створили су амбијент стабилности", поручио је Маљковић и захвалио се институцијама Републике Србије на подршци.

Најизазовнија је наредна година, каже Маљковић, јер долази пред Игре у Токију. 
"Уз сва редовна такмичења и борбу за медаље, ту је притисак за олимпијске визе. Биће тешко, али верујемо у наше спортисте", закључио је председник Олимпијског комитета Србије.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести