Маљковићу неподељена подршка за нови мандат на челу ОКС

БЕОГРАД: Председник Олимпијског комитета Србије (ОКС) Божидар Маљковић извесно ће добити нови четворогодишњи мандат, након што му је за седам дана од отварања редовног поступка за избор председника и органа ОКС, стигла подршка од чак 32 национална гранска спортска савеза олимпијских спортова.
bozidar maljkovic tanjug
Фото: Танјуг/видео/Божидар Маљковић

Како је саопштено из ОКС, подршку Маљковићевој кандидатури послали су, редом: Кошаркашки савез Србије, Фудбалски савез Србије, Одбојкашки савез Србије, Ватерполо савез Србије, Рукометни савез Србије, Кајакашки савез Србије, Бициклистички савез Србије, Стонотениски савез Србије, Савез Србије за дизање тегова, Биатлон савез Србије, Национални савез за карлинг Србије, Теквондо асоцијација Србије, Једриличарски савез Србије.

Такође, уз Маљковића су Голф асоцијација Србије, Веслачки савез Србије, Стрељачки савез Србије, Спортско-пењачки савез Србије, Софтбол савез Србије, Стреличарски савез Србије, Стрељачки савез за летеће мете, Боксерски савез Србије, Боб савез Србије, Санкашки савез Србије, Рвачки савез Србије, Српски атлетски савез, Гимнастички савез Србије, Савез хокеја на леду Србије, Скијашки савез Србије, Савез хокеја на трави, Бејзбол савез Србије, Клизачки савез Србије и Карате федерација Србије.

Маљковић се захвалио савезима на великој подршци и истакао да је ће она, у случају његовог реизбора на место председника, бити велика мотивација за даљи рад.

"Иако је изборни процес тек започет, а без икакве намере да на било који начин утичем на наше чланове и на ток гласања, осећам искрену потребу да се захвалим спортским пријатељима из олимпијских спортских савеза на оваквој и оволикој подршци. Ја ово разумем као подршку мом раду и раду мог тима у претходном периоду. Уколико будем изабран на место председника Олимпијског комитета Србије обећавам да ћемо још преданије деловати у циљу напретка нашег врхунског спорта", истакао је Маљковић.

Сходно одлуци Извршног одбора ОКС, прошлог понедељка (9. новембар 2020.) отворен је редован изборни поступак за избор председника и органа Олимпијског комитета Србије, а сви чланови ОКС имају право да до 23. новембра у подне, доставе номинације за председника, чланове Извршног и Надзорног одбора.

По утврђивању исправности кандидатура биће заказана редовна изборна седница Скупштине Олимпијског комитета Србије.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести