Мандић: Година успона и падова, жалим за медаљом са СП

БЕОГРАД: Некадашња олимпијска шампионка у теквондоу Милица Мандић истиче да је 2019. била година успона и падова, али да је на крају најважнији циљ испуњен - пласман на Игре у Токију.
Milica Mandic u Egiptu sa medaljom/TK Galeb
Фото: TK Galeb/Milica Mandic u Egiptu

"Добро смо започели на тест турнирима, али на крају на Светском првенству нико од нас није освојио медаљу. Мало је среће недостајало, сви смо у последњим секундама губили. Други део године смо добро завршили, Тијана и ја смо се вратиле са медаљама са Гран при финала у Москви, обезбедиле смо норме, пре тога освојене су четири медаље на ЕП. Искрено, задовољна сам, али остаје жал за светском медаљом. Ипак, обезбеђена је олимпијска норма, што је најважније", рекла је Мандићева Танјугу.

Мандићева је олимпијско злато освојила у Лондону 2012, четири године касније у Рију Тијана Богдановић је стигла до сребра, а сви се надају да у Токију могу до "двоструког славља".

"Искрено се надам да можемо. Тијана и ја смо тандем, обе имамо исте жеље и исти пут до финала и златне медаље. На нама је да дамо максимум, како у припремном периоду тако на самом такмичењу. То је такмичење где свако сваког може да победи, али знамо шта нас чека. Мени је ово трећи олимпијски циклус, Тијани други. Искрено, једва чекамо да Игре почну", истакла је Мандићева.

Према њеним речима, Токио је свакако на врху новогодишњих жеља, али приоритет је породица.

"Најбитније ми је да ми је породица здрава, као и сви људи које волим. Да смо сви ту, да смо сложни, као и друга породица теквондо клуб "Галеб". То је оно што ми даје енергију за нове успехе", поручила је Мандићева, прва олимпијска шампиона у историји Србије.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести