Мандић и Богдановић избориле учешће на Олимпијским играма

МОСКВА: Српске репрезентативке у теквондоу Милица Мандић и Тијана Богдановић обезбедиле су учесће на Олимпијским играма у Токију 2020, уласком у финале завршног Гран прија у Москви.
Milica Mandić/Fonet/AP
Фото: FoNet

Милица Мандић (преко 67 кг) учешће на Играма 2020. изборила на свој 28. рођендан и то ће јој бити треће учешће на најважнијем светском спортском догађају, док ће Богдановић други пут наступити на олимпијском турниру.

"Крај године и најјачи турнир по обичају је финални Гран при. Овај има посебан значај јер се овде решава виза за Токио. Још једна добра ствар је била што је Тијана ушла у финале преко изузетних конкуренткиња које ће то исто бити и у Токију.

Милица је победом над троструком светском шампионком Британком Бјанком Валден успела да прекине доминацију једне од најбољих такмичарки. Бјанка Валден је побеђена у најбољем моменту за нас. Сутра имамо још финалне борбе и надам се да ће девојке и то изгурати", рекао је Драган Јовић, спортски директор и први тренер Теквондо асоцијације Србије.

Богдановић ће се у финалу категорије до 49 килограма наћи са једном од најбољлих такмичаки Кинескињом Ву, док ће Милица Мандић у финалу за противницу имати Кинескињу Зенг.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести