Марк Маркес најбољи на Великој награди Немачке

Марк Маркес дошао је до своје прве победе после 19 месеци пошто је славио на осмој трци Мото ГП шампионата, Великој награди Немачке.
markes
Фото: Tanjug (Jan Woitas/dpa via AP)

Осмоструки светски шампион је 11. пут у низу славио на „Сахсенрингу“, од тога осму у краљевској класи, и остварио најбољи резултат откако је на отварању прошле сезоне доживео прелом надлактице због чега је био девет месеци ван стазе. Маркес се у Саксонији уписао 57. победу у најјачој категорији, а 83. укупно.

Маркес је кроз циљ прошао са једном и по секундом предности у односу на Мигела Оливеиру из КТМ рејсинга, док се на трећем степенику подијума нашао возач Јамахе Фабио Квартараро. Француз је био више од пет секунди иза Оливеире на крају трке.

Квартараро је био најбољи међу осталима, после сјајне борбе са Yеком Милером на Дукатију, који је до краја трке изгубио још две позиције – од Бреда Биндера на другом КТМ мотору и свог тимског колеге Франческа Бањаје. Еспаргаро је био седми, испред возача Прамак Дукатија Жоана Зарка, актуелног шампиона Ђоана Мира и свог млађег брата Пола.

У Мото3 категорији је славио Педро Акоста, а у Мото2 је победник био Реми Гарднер.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести