Марко Томићевић: Неочекивано добра година

Година у којој спортиста освоји златну медаљу на Светском и сребрну на Европском првенству мора да понесе епитет једне од бољих у каријери. Кајакаш Марко Томићевић је у тандему с Миленком Зорићем дошао до светског и европског врха, како каже помало неочекивано, али успеси су га пласирали на друго место наше листе најбољих спортиста Војводине.
Kajakaš Marko Tomićević, drugi na „Dnevnikovoj” listi najboljih sportista Foto: Dnevnik.rs
Фото: Кајакаш Марко Томићевић, други на „Дневниковој” листи најбољих спортиста Фото: Дневник.рс

„Добро је познато шта значи “Дневниково” признање и какве су спортске величине на његовој  вечној листи. Нема спортисте у Покрајини који не жели да се нађе на листи бесмртних. Веома сам захвалан за друго место, што ми је и мотив да наставим у истом ритму и, надам се, можда већ следеће године дођем на врх листе најуспешнијих“, рекао је Томићевић.

Рођени Бечејац је поменутим успесима наставио добар низ, који је почео освајањем бронзе на Светском првенству 2015. године у Милану, те преко сребрних одличја на Европском шампионату прошле године у Москви и на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру, и најавио можда још успешнију 2018. годину.

„Искрено, нисмо очекивали овако добру годину. После Олимпијских игара и напорне минуле сезоне направили смо малу паузу, преко зиме готово да нисмо ни тренирали, али смо на пролеће кренули добро и већ тада смо могли да наслутимо успехе. После припрема у Турској све је кренуло како смо се надали, успеси на Европском и Светском шампионату дошли су неочекивано, а занимљиво је да смо постизали боље резултате него лани, тако да не знамо тачно докле можемо да идемо.“

Следећа година биће пуна изазова за успешни кајакашки тандем.

„Ове сезоне нас очекује Европско првенство у Београду, а пошто још немамо златну медаљу са тог такмичења припремаћемо се за тријумф. Све остаје исто, такмичићемо се на 1000 метара, дисциплина К4 500м  је постала олимпијска, али спори смо за то. Постоји шанса да се опробам и у једноседу на 1000 метара на Медитеранским играма“,  најавио је Томићевић.

Марко  Ристић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести