Мартин најбољи у спринту на “Мотегију” пред Велику награду Јапана у Мото ПГ-ју

Возач Прамак Дукатија Хорхе Мартин победио је у спринт трци која је вожена у оквиру Велике награде Јапана у Мото ГП шампионату.
s
Фото: Printscreen MotoGP/X

Шпанац је на стази “Твин Ринг Мотеги” забележио пету победу у спринту, после старта са пол позиције и вођства током целе трке. Друго место у спринту припало је Бреду Биндеру из КТМ рејсинга, док је трећи био бранилац титуле Франческо Бањаја на Дукатију. Мартин је овом победом пред главну трку у Јапану смањио заостатак у генералном пласману возача у односу на Бањају на само осам бодова. Иначе, Шпанац је пре спринта у квалификацијама освојио пол позицију, испред Бањаје и Милера, који ће му се придружити у првом стартном реду и у сутрашњој трци, као што је то било и у спринту.

Спринт у Мотегију није донео много узбуђења, пошто је Мартин био недодирљив током целе трке. Шпанац је повео испред Џека Милера, Биндера и Бањаје, да би Биндер претекао тимског колегу већ у првом кругу. Изгледало је да би возач КТМ рејсинга могао да нападне и Мартина, међутим, чим се примакао Шпанац је успео да му побегне. Иза водеће двојице зато је виђена борба између Милера и Бањаје, а актуелни шампион ју је решио у своју корист у претпоследњем кругу. Најбољу четворицу следио је други возач Прамака Жоан Зарко, а следили су га Марко Бецеки из ВР46 тима и осмоструки светски шампион Марк Маркес. Возач Репсол Хонде је био пети после старта, потом се борио са Зарком и Бецекијем, али је посустао у финишу. Освајаче бодова у спринту комплетирали су возач Гресинија Фабио ди Ђанантонио и Маверик Вињалес на Априлији, док је 10. био Раул Фернандес из РНФ Априлије.

Велика награда Јапана у Мото ГП-ју вози се сутра у 8 часова ујутру по нашем времену.

Г. М.

 

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести