Мартин славио у спринту у Мото ГП-ију пред Велику награду Тајланда

Возач Прамак Дукатија Хорхе Мартин тријумфовао је у спринт трци која је вожена у оквиру Велике награде Тајланда, 17. трке сезоне Мото ГП шампионата.
s
Фото: Horhe Martin, foto: Tanjug (AP Photo/Kittinun Rodsupan)

Мартин је на стази „Чанг“ уписао пету узастопну победу у спринту, а седму ове сезоне, испред Бреда Биндера из КТМ рејсинга. Трећи је био возач ВР46 тима Лука Марини. Актуелни шампион Франческо Бањаја био је тек седми, што је Мартину омогућило да смањи заостатак на 18 бодова. Бањаја пред главну трку, која се вози сутра, на челу генералног пласмана има 369 бодова, Мартин је други са 351, а њих двојицу прати Бецеки који има 297.

Мартин је одвезао спринт трку без грешке, повео је са пол позиције, одвојио се од ривала на време и ниједног тренутка никоме није дозволио да га угрози. На почетку трке иза Мартина су били Марини, Алеш Еспаргаро на Априлији и Биндер, а онда су Марини и Биндер оставили иза себе Аспаргара. Алеш Еспаргаро се одлично држао до самог финиша, али је у циљу поражен од осмоструког светског шампиона Марка Маркеса, који је на крају био четврти. Еспаргаро је тако морао да се задовољи петим местом испред другог возача ВР46 тима Марка Бецекија и Бањаје, који је имао проблематичну трку. Возач Дукатија је стартовао као шести, одмах је изгубио неколико позиција и због битака на средини каравана није пронашао прави ритам и остао је иза водећих. Осмо место освојио је возач Гресинија Алекс Маркес, испред Жоана Зарка из Прамака, којем је припао последњи бод, док је десети био Џек Милер. Пре спринт трке су одржане квалификације за сутрашњу главну трку, пол позицију има Хорхе Мартин, а друго и треће време забележели су Лука Марини и Алеш Еспаргаро и они ће стартовати из првог реда.

Возач Спид Апа Фермин Алдегер стартоваће са пол позиције у Мото 2 класи и то други пут заредом ове сезоне. Други је у квалификацијама био Педро Акоста из Ред Бул КТМ Ајо тима, којег је пратио тимски колега Алберт Аренас. У Мото 3 класи до пола је стигао возач Ред Бул КТМ Ајо тима Дениз Онџу и то му је четврта пол позиција ове сезоне. Друго време имао је Диего Мореира из МСИ тима. Њима двојици ће се у првом реду на старту придружити возач Интакта Ајуму Сасаки.

Велика награда Тајланда у Мото ГП-ију је на програму сутра од 9 часова по нашем времену, а пре тога ће се возити грке у Мото 2 и Мото 3 класи.

Г. М.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести