Mеђународни турнир слепих и слабовидих у куглању одржан у Новом Саду

Међународни турнир у куглању за слепе и слабовиде окупио је на новосадском Спенсу око 50 такмичара из Србије и региона. Такмичари из Осијека, Сарајева, Бања луке, Београда, Суботице, Новог Сада и Врбаса су се надметали у три категорије: Б1, Б2 и Б3, у оквиру којих су такмичари били сврстани на оне који су слепи 100, 90 и 80 одсто.
1
Фото: Дневник (Филип Бакић)

Мушкарци и жене су се такмичили екипно, а утакмица се играла у тзв. „пуне”, па је на постољу било постављено девет чуњева за сваки хитац.

Председник Спортског друштва „Луј Брај” из Новог Сада Савеза слепих и слабовидих Бранислав Јаћовић казао је да они који су 100 одсто слепи куглају уз помоћ суфлера.

– Играч стане тако да му је између ногу даска која је постављена на стази, па уз помоћ ње и суфлера, који је до њега и који му додаје куглу, може да се залети и баци је до чуњева – казао је Јаћовић и додао да је турнир пријатељски. – Ми у Србији имамо и лигу за слепе и слабовиде и броји девет екипа. У Новом Саду смо у процесу подмлађивања екипе, а веома је тешко анимирати младе људе да се баве куглањем због компјутера и свих осталих ствари које су узеле маха. 

В. Б.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести