In memoriam: Дејан Кукин (1954-2019)

Дејан Кукин, један од најбољих играча у историји стонотениског клуба Војводина, изненада је преминуо у 65. години живота, у болници у Ужицу. Имао је веома успешну каријеру, која је трајала више од 20 година.
Dejan Kukin
Фото: Dnevnik.rs

Највећи појединачни успех било му је друго место на првенству Балкана 1983. године, а био је и првак Југославије у дублу са Лазаром Куртешом. Као стандардни члан прве екипе, с Војводином је освојио две титуле екипног државног првака. Са својим матичним клубом два пута је играо у полуфиналу Купа сајамских градова Европе. Побеђивао је играче из светског и европског врха.

У Кукиновој ризници трофеја остало је много медаља и са других домаћих и међународних такмичења. Са непуних 18 година био је у екипи Војводине која је први пут изборила прволигашки статус. Играо је у неколико клубова из Немачке, а посебан траг оставио је у Оксенхаузену, са којим се пласирао у Бундес лигу. Наступао је за јуниорску и сениорску репрезентацију Југославије.

Дејан Кукин завршио је Технолошки факултет у Новом Саду и готово читав радни век провео је у рафинерији НИС-а. Био је признат стручњак у овој области, у којој је такође остварио запажене резултате.

Иза њега остале су супруга Драгица и две две ћерке - Марина и Наташа.

Дејан Кукин ће бити сахрањен на Новом гробљу у Новом Саду у понедељак, у 12 часова.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести