IN MEMORIAM: Милан Савићевић 

8.11. 1949 – 30.7. 2018.
savke1
Фото: Dnevnik.rs

  После дуге и тешке болести рано јутрос престало је да куца срце нашег драгог колеге Милана Савићевића. Цео живот био је истински заљубљеник у спорт, одлично је познавао разне спортове, пратио их као прави хроничар и извештавао са многих борилишта.

Милан Савићевић рођен је у Добоју, где је завршио основну школу и гимназију. У Нови Сад је стигао на студије пољопривреде и ту је и остао по завршетку школовања. У струци никада није радио, већ је цео радни век провео у Служби друштвеног књиговодства (СДК), одакле је и отишао у пензију. Али, у ону спортску није никада. 

Наиме, још као млад заволео је спорт, мада се није бавио активно ниједним. Али, активно је играо фолклор у КУД „Младост“. 

Са двадесетак година је положио за кошаркашког судију и догурао до савезног ранга. Савке, како су га од милоште звали пријатељи, дуго година је био и делегат на кошаркашким утакмицама. Такође, је годинама, као врсни зналац, био и конферансије на многим кошаркашким утакмицама и другим спортским догађајима у Новом Саду. Као дописник радио је за ЈСЛ Спорт, који нажалост више не постоји, Вечерње новости и „Дневник“ и то све док га болест у томе није онемогућила. Спорт је волео и за њега је и живео. 

Иза себе је оставио два сина и троје унучади. Старији живи у САД, а млађи у Новом Саду.

Сахрана је у четвртак у 11.15 часова на Градском гробљу у Новом Саду.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести