In memoriam: Синиша Видић

У 46-ој години изненада преминуо Синиша Видић, дугогодишњи истакнути члан и такмичар Инвалидског стрељачког савеза и параолимпијске стрељачке репрезентације Србије.
sinisa
Фото: Синиша Видић, фото: ПОКС

Опело ће се одржати у петак 2. 11. 2018. године у 14.45 часова, а сахрана у 15.15 часова на Новом бежанијском гробљу у Београду.

Стрељаштвом се бавио од 1997.године на домаћим такмичењима. Као такмичар је освојио бројне медаље на Светским и Европским првенствима у екипној конкуренцији, на Светским куповима у појединачној и екипној конкуренцији, био је и сувласник светког рекорда од 2010. до краја 2012.године са погођених апсолутних 600 кругова у досциплини Р5., а у периоду од 2005-2015.године је био и један од најистакнутијих и најуспешнијих чланова репрезентације.

Наступио је као такмичар и на Параолимпијским играма у Пекингу 2008.године и у Лондону 2012.године, где је у дисциплини Р4 освјио 4. место и био наш најуспешнији стрелац на тим Играма.

На домаћим такмичењима била је победник свих државних првенстава у дисциплини ваздушнижа пушка, класа СХ2 и стални члан екипе у тој дисциплини од 2005-2018.године. У том периоду је било и један од најуспешнијих такмичара у Србији. Актуелни је званични државни рекордер у дисциплини Р4 финале и серијском МК пушком појединачно и серијском ваздушном пушком екипно.

Један је од оснивача СКОСИ „Победник“ из Београда и члан Управног одбора клуба од оснивања. Такође, био је и члан Управног одбора Инвалидског стрељачког савеза Србије.

У стрељачком спорту ОСИ у Србији је оставио неизбрисив траг својим резултатима и успесима, као и раду и доприносу на популаризацији, развоју и напретку овог спорта, омиљен на свим борилиштима и у Србији и на међународној сцени.

Ожењен је и иза себе је оставио супругу Јованку и сина Алексу.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести