Меморијал „Бранко Пешић - Београдски победник”: Гавриловићу вредан трофеј

Спуштена је завеса на боксерски Меморијал „Бранко Пешић - Београдски победник” који је одржан по 57. пут у престоници Србије.
boks
Фото: Tanjug, ilustracija

Други најстарији међународни турнир у Европи, одушевио је у препуној хали Спортског центра „Шумице”, показавши сав раскош племенитог спорта. У конкуренцији се нашло укупно 157 боксера и дама из 22 земље света, од Аустралије, Молдавије, Гане и Казахстана, па до Северне Македоније, Хрватске, БиХ, Туниса, Грчке, Белгије, Израела, Русије, Турске, Украјине...

Такмичење је изнедрило новог шампиона - Немању Гавриловића. Српски боксер у категорији до 60 килограма, борио се пуним жаром, немилосрдно газећи ривале и заслужено је освојио трофеј намењен најбољем на 57. тадиционалном  „Београдском победнику”. Победом у финалу над представником Турске Хаканом Доганом од 3:2, Гавриловић је обрадовао све домаће поклонике бокса, учинио да пехар остане у Србији и прикључио се легендама бокса из наше земље које су освајале овај изузетно цењен и вредан трофеј.

Финалне борбе обележили су атрактивни мечеви, изражеме емоције и врхунско умеће, а боксери нису штедели ни себе, ни ривале, имајућим пред собом исти циљ - победу. Част и углед Србије бранили су дама Јелена Зекић (категорија до 57 кг), а код мушкараца Немања Гавриловић и наш најбољи тешкаш (преко 91 кг) Владан Бабић. Зекићева и Бабић освојили су сребро, а сво време били су под будним оком селектора репрезентације Србије Миодрага Перуновића.

Поред Гавриловића који је проглашен за најбољег борца и шампиона,   награђени су и следећи тимови и појединци: за најбољу репрезентацију проглашена је екипа Русије, најбољи судија био је Украјинац Павло Васиљинчук, најбоља дама је турска репрезентативка Сурменели Бусенас, а најборбенији пар чинили су Украјинац Виктор Петров и репрезентативац БиХ Адем Фетаховић.       

С. Р.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести