Микецу злато a Стефановићу сребро на купу у Минхену

МИНХЕН: Српски стрелци су блистали првог дана сениорских такмичења на "Х енд Н купу“ у Минхену, најквалитетнијем митингу ваздушним оружјем на свету, на коме је Дамир Микец освојио злато у такмичењу пиштољем, а Милутин Стефановић сребро у такмичењу пушком.
kvalifikacije-damirmikec1
Фото: Дамир Микец, фото: ССС

Велику борбу за злато у финалном надметању мушкараца пиштољем водила су двојица актуелних вицешампиона - Дамир Микец, освајач сребра на последњем Европском првенству, и Рус Артем Черноусов , вицепрвак са шампионата планете 2018.

Микец је водио већим делом финала, али у завршници је Черноусов преузео челну позицију. Ипак, последњим, 24. хицем, Микец се вратио на врх и освојио злато са минималним 0,1 кругом више од руског стрелца.

И финале мушкараца пушком је одлучено у последњој серији. Пред 24. хитац на челу је био Милутин Стефановић са 0,3 круга предности испред олимпијског вицешампиона Сергеја Кулиша (Украјина).

Украјинац је, међутим, последњом дијаболом био знато прецизнији, престигао Стефановића и освојио злато.

Од осталих српских такмичара, најуспешнија је била Зорана Аруновић, која је заузела 13. место у такмичењу пиштољем. Од пласмана у финале делио ју је један круг.

Сутра ће поново бити одржана надметања у појединачним дисциплинама, а турнир се завршава у недељу, такмичењима микс парова.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести