Миленко Себић четврти на турниру у Берлину

БЕРЛИН: Српски репрезентативац Миленко Себић освојио је четврто место у гађању малокалибарском пушком из тростава (3 пута 40 метака) на традиционалном турниру у Берлину.
Milenko Sebic/SSS
Фото: Стрељачки савез Србије/Миленко Себић

Учествовали су стрелци из осам земаља. Себић је у квалификацијама забележио вредних 1.181 кругова и у финале је ушао као трећи.

Турнир у Берлину једно је од тек неколико међународних стрељачких такмичења у свету после дуге паузе изазване пандемијом, која је отказала многобројне спортске догађаје.

Себић је у Берлин отишао пошто је на Првенству Србије у Новом Саду минулог викенда освојио злато у гађању МК пушком из лежећег става и бронзу у троставу.

-Једва сам чекао да се, после дуге паузе, опробам на међународном такмичењу. Конкуренција је била јака, учествовало је неколико стрелаца из светског врха. Задовољан постигнутим, пре свега резултатом у квалификацијама, који је само четири круга слабији од мог државног рекорда – преноси Себић.

Борио се наш репрезентативац из редова Академца за медаљу, али на крају је завршио као четврти.

–У финалу сам замало изгубио бронзу, која је на крају припала светском прваку Томашу Бартнику из Пољске. Одлазак на турнир ми је значио да себи докажем колико вредим у овом тренутку, на крају лета у коме смо имали врло мало такмичења. Добио сам сатисфакцију, јер остварио сам свој најбољи резултат сезоне.

Злато је освојио славни Мађар Петар Шиди, други је био Норвежанин Штефен Олсен.

Турнир се завршава у недељу, а Себић још није одлучио да ли ће стартовати и у другој дисциплини, гађању МК пушком из лежећег става.

Турнир у Берлину, МК пушка тростав, мушкарци: 1. Петер Шиди (Мађарска) 461,8, 2. Штефен Олсен (Норвешка) 461,0, 3. Томаш Бартник (Пољска) 449,9, 4. Миленко Себић (Србија) 427,1... Квалификације: 1. Шиди 1.184, 2. Бартник 1.184, 3. Себић 1.181...

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести