Милица Мандић у финалу Олимпијских игара, обезбеђена медаља

Српска теквондисткиња Милица Мандић пласирала се у финале Олимпијских игара у Токију у категорији +67кг пошто је у полуфиналу савладала Францускињу Алтеу Лорин 7:5 (0:0, 3:3, 4:2).
Milica Mandić/Fonet/AP
Фото: FoNet

Милица је била сјајна против младе Францускиње. Лорин је веома брза, али је Мандићева искуснија. У првој трећини обе такмичарке биле су опрезне, завршено је 0:0.

У другој Милица задаје ударац ногом и поведе са 3:0, али непажњом, буквално 5 секунди до краја трећине Лорин јој задаје ударац ногом за 3:3.

Искусно је поентирала на старту последње трећине Милица ударцем руком у тело за 4:3, нешто касније и ногом за 7:3. Потом је искусно Мандићева изашла са терена, украла неколико секунди за две казне и на крају 7:5 и финале Олимпијских игара.

У финалу ће се састати са Корејком Ли Дабин која је савладала Британку Бјанку Волден са 15:14.

Финале би требало да почне око 14.30.

Мандић пред финале: Треба нам добра тактика

Српска реперезентативка у теквондоу Милица Мандић изјавила је да ће имати тежак посао у финалу Олимпијских игра у Токију.

Олимпијска шампионка из Лондона 2012. године бориће се злато против Корејка Дабин Ли.

"Корејка Дабин Ли је изузетно добра такмичарка, прогнозирали смо да ће бити у финалу. Прави је представник корејског стила, доста се креће, мораћемо добру тактику да направимо", рекла је Мандић за ОКС.

Финале је на програму од 14.30 по нашем времену.

М. К.  

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести