Милош Павловић без среће на аутомобилистичким тркама у Барселони

Српски аутомобилиста Милош Павловић и његов клупски колега, Мексиканац Раул Гузман, нису имали среће на две трке у Барселони, које су овог викенда вожене у оквиру Ламборгини Супер Трофео такмичења.
Milos Pavlovic
Фото: Приватна архива

На стазу Каталуња стигли су с великим амбицијама у наставку борбе за титулу, али технички проблеми спречили су их толико, да у другој трци која је одржана јуче, нису ни стартовали.

Проблеми су почели од самог доласка у Барселону, а тандем у „хуракану ЛП 620-2 СТ ево“ успео је да током квалификација стигне до пете стартне позиције за прву, односно до 4. места пред старт друге трке. На трци у суботу, воженој у лошим временским условима, такмичење је успоравано „сигурносним возилом“ два пута. Милош је у свом „стинту“ стигао до четвртог места, а Гузман потом није успео да сачува позицију, па је аутомобил са стартним бројем 41 завршио трку као осми.

У том тренутку возачи „Таргет рејсинга“ имали су исти број бодова у шампионату као и главни ривал, Британац Дин Стоунмен, па су с пуно очекивања чекали недељну трку. На жалост, због проблема с полуосовином аутомобила, нису добили прилику чак ни да се нађу на старту.

У календару Ламборгини Супер Трофео такмичења преостале су још четири трке током два викенда. Следећи је на програму већ за 14 дана, од 23. до 25. октобра на стази Спа-Франкоршамп у Белгији. Павловић и Гузман тренутно су на четвртом месту у генералном пласману с 50 бодова, док их је тренутни лидер Стоунмен сакупио 58.        

С. Р.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести