Милош Павловић на подијуму на отварању сезоне

Српски аутомобилиста Милош Павловић, фабрички возач Ламборгинија, нашао се на подијуму на званичном отварању нове сезоне „Супер трофеа Европе“.
Monza_LST_01_photo_eros_maggi.
Фото: Milpoš Pavlović PR tim

Павловић се нашао за управљачем аутомобила „hurican super trofeo evo“ с којим је, заједно са тимским колегом Давидеом Родом освојио треће место у класи „Про-Ам“, на другој трци „Супер трофео Европа“ такмичења које је одржано на стази у Монци.

У трци је учествовало чак 48 аутомобила у четири категорије, а подијум је стигао као награда за велики труд којег је наш ас уложио током викенда.

Фото: Miloš Pavlović PR tim

"Мој главни задатак на овој трци био је да за екипу Антонелли моторспорт и мог тимског колегу припремим аутомобил како би био што конкурентнији у Монци, али и у наставку Супер трофео сезоне. Увек је уживање возити на овој стази, али нама од почетка тркачког викенда није све текло по плану због техничких проблема. Уз то, на првој трци у суботу смо имали и додатни пех услед пуцања гуме. У недељу је све функционисало много боље, па смо заслужили и пехар. Лепо је што сам подијумом започео сезону, али већ се окрећем новим обавезама који ће уследити на више фронтова“, рекао је Павловић после трке.

Ламборгини Супер Трофео такмичење је аутомобилски шампионат са најснажнијим “куп” аутомобилима на свету. Одржавају се три континентална шампионата: у Европи, САД и Азији, а Супер Трофео Европа ове године обележава десету сезону. Аутомобили са којима се екипе и возачи такмиче су последња еволуција “хуракана” за овај шампионат.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести