Министар Удовичић у Сремској Митровици с младим спортистима

Министар омладине и спорта Вања Удовичић дружио се 24. фебруара са ученицима и младим спортистима у Сремској Митровици и обрадовао их спортском опремом и реквизитима.
v
Фото: Министарство омладине и спорта Републике Србије

Удовичић је посетио Сремску Митровицу у оквиру свог редовног обиласка локалних самоуправа и са представницима општине и спортским функционерима разговарао о важности стварања услова за даљу популаризацију спорта у школама и међу омладином. У домену омладинске политике дао је нове предлоге за оспособљавање младих за још важнију улогу у друштву.

У Спортском центру „Пинки“ дружио се са члановима Рукометног клуба „Срем“, којима је уручио спортску опрему и попричао о њиховим такмичарским циљевима, изазовима и плановима у животу и каријери.

Посета је настављена у Основној школи „Свети Сава“, чијих 697 ученика ће од 24. фебруара моћи да користе вредан комплет опреме и реквизита за школски спорт, који садржи два безбедна гола, кошаркашке табле са обручима, шпанере и мрежу за одбојку и 40 лопти за четири колективна спорта.

У фискултурној сали министар се упознао и са омладинским погоном Одбојкашког клуба „Први темпо“, који је почео као школска секција а данас је то изузетно организован и успешан клуб, и такође их обрадовао комплетом спортске опреме.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести