Министар Вања Удовичић посетио општину Шид

Министар омладине и спорта Вања Удовичић посетио је Шид, у наставку акције обиласка локалних самоуправа широм Србије.
Sid 1
Фото: Министарство омладине и спорта

Кроз отворене и корисне разговоре, вођене са представницима општине, спортским функционерима и спортистима, министру Удовичићу су детаљно представљена најважнија питања и изазови у процесу стварања услова за реализацију циљева за развој спорта на свим нивоима у овој општини. Посебна пажња посвећена је и смерницама и активностима у примени омладинске политике, унапређењу улоге и утицаја Канцеларије за младе и стипендирању најбољих ученика кроз Фонд за младе таленте Републике Србије за стварање каријерне перспективе и професионално остварење у нашој земљи. 

Прилику да се упознају са министром Удовичићем на спортском терену и поделе своја искуства и амбиције имали су и млади чланови РК Раднички 1958 из Шида и ФК Сремац из Беркасова, којима је министар пожелео остварење вредних спортских резултата кроз посвећеност тренирању, неговање највиших вредности спорта и вођење здравог начина живота, као пример суграђанима у њиховој општини. 

„Веома сам задовољан садржајним, директним и конструктивним разговорима који су вођени са представницима општине Шид, спортским функционерима и спортистима, јер је једино тако могуће увидети шта је све потребно заједно учинити да би се превазишли изазови у даљем развоју спорта и примени омладинске политике на свим нивоима у овој и другим срединама широм наше земље. Успеси српског спорта се, осим на терену и кроз такмичења, огледају и у томе да нам омладина и остали сегменти друштва воде здрав живот у сагласности са спортским начелима и вредностима, што ће увек представљати битан предуслов за лични и колективни напредак у образовном и каријерном смислу. Због тога је изузетно важно да искористимо ове прилике да отворено и одговорно разменимо информације и мишљења  и одредимо заједничке акције и циљеве нашег деловања. Тако ћемо потврдити да смо у истом тиму, који ће остваривати жељене резултате у развоју омладине и спорта широм Србије“, рекао је министар Удовичић.

Zabrinuta majk…
13.02.2019 • 10:36
Resite problem grejanja u sportskoj hali! Deca nam treniraju na minusu i bolesna su mesecno po 2,3 puta zbog uslova u kojima treniraju.
EUR/RSD 117.9693
Најновије вести