Мирончиков у четвртфиналу Светског првенства у боксу

За пласман у полуфинале Светског првенства у олимпијском боксу за мушкарце 2021. бориће се три репрезентативца Србије.
boks vladimir mironcikov
Фото: БСС

Након Магомедова и Абасова пласман у четвртфинале под сводовима београдске Арене и директну борбу за медаљу за нашу земљу изборио је и 23 – годишњи Владимир Мирончиков у категорији до 80 килограма. Он је савладао Бугарина Кристијана Николова 5:0. у четвртфиналу ће му ривал бити Казахстанац Нурбек Оралбеј.

Да подсетимо, Вахид Абасов је у категорији до 67 кг савладао Засјулка Талебекова из Киргистана резултатом 5:0. Ривал у четвртфиналу биће му Јапанац Севон Оказава.Садам Магомедов у категорији до 92 кг је победио Џемала Бошњака из Босне и Херцеговине резултатом 5:0. Њему ће у четвртфиналу ривал бити двоструки олимпијски шампион и четвороструки светски првак Кубанац Хулио Цезар Ла Круз, који је лако савладао Иранца Туфана Шарифија 5:0.

Владимир Мирончиков је истакао да је борба била одлична, тешка и да како је меч одмицао да је био све бољи.

Фото: БСС

"Трудим се да из рунде у рунду подигнем ниво, преузмем инцијативу и до краја држим наметнути темпо. То сам урадио и овај пут и стигао до велике и важне победе. Од друге рунде понело ме је и навијање напих навијача, узивикивали су „Владимир, Владимир" што ме додатно мотивисало и дало ми ветар у леђа. Следе четвртфинала и верујем да ће публика доћи у још већем броју и подржати нас на путу до медаље, јер победа у наредном мечу је уједно и победа која обезбеђује бронзу. Улаз у Арену је бесплатан све до финала, верујем да ће публика искоритити то и доћи да нам помогне на путу до медаље. Јако смо близу тога и верујем да ћемо успети да направимо тај још један велики, најтежи и најважнији корак. Мој циљ је увек победа и увек са тим приступом улазим у сваки меч, тако ће бити и у четвртфиналу против представника Русије Савелија Садоме", истакао је репрезентативац Србије Мирончиков.

Четвртфинални мечеви су на распореду 2. новембра 2021. у две сесије од 13 и 18 часова.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести