Мирослав Молнар: Рано за причу о Зрењанинском полумаратону

Да је стање редовно, зрењанински маратонци, међу којима је и Мирослав Молнар, већ би увелико трчали.
Приватна архива/Мирослав Молнар
Фото: Приватна архива/Мирослав Молнар

Како стање није уобичајено, отказан је највећи део полумаратона и маратона у нашој земљи и региону, којима су се чланови Атлетско-рекреативног клуба Петровград радовали.

– Много трка је отказано, а за оне које се редовно одржавају у јуну и јулу, још се не зна да ли ће бити организоване и, уколико се то и деси, под којим ће условима бити одржане. Исто важи и за Зрењанински полумаратон. Прошле недеље смо имали састанак преко интернета и закључили да је још рано да се прича о могућностима одржавања. Како ситуација буде налагала, ми ћемо се тако и понашати -истакао је Мирослав Молнар, један од организатора Зрењанинског полумаратона.

Савет за оне којима је трчање саставни део живота, као и за оне који су размишљали о учешћу на полумаратонима и маратонима, јесте да, уколико су у прилици, кондицију одржавају на ниском нивоу.

– Нису неопходне никакве тешке вежбе, никакав форсирани тренинг. Важно је лако истрчавање и то у природи, где сте сами, далеко од других људи – указује Мирослав. - И ја истрчим, путевима и путељцима, сваког дана неколико километара ван града. Мало вежби у дворишту и то је то. Сада се треба чувати од повреда и превеликог форсирања, јер то може да доведе до пада имунитета.

Док не дође време за нове изазове, Молнар се с најлепшим осећањима присећа последњег маратона на којем је учествовао.

– Нас 12 чланова клуба трчало је маратон у Валенсији децембра прошле године. Био је то један од најлепших маратона у мом, али и нашим животима. Одлична организација, предиван град, 25.000 учесника... Сада изгледа као сан. Много смо видели, научили, и надамо се да ћемо то искуство пренети и на организацију сада већ традиционалног Зрењанинског полумаратона – поручио је Мирослав Молнар.

Ж. Балабан

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести