Мировић са председницима Светске и Европске самбо федерације

НОВИ САД: Председник Покрајинске владе Игор Мировић примио је данас Василија Шестакова, председника Светске самбо федерације (ФИАС) и Сергеја Елисејева, председника Европске самбо федерације (ЕСФ), а поводом Светског јуниорског шампионата у самбоу.
Mirović sa predsednicima Svetske i Evropske sambo federacije Foto: Pokrajinska vlada
Фото: Покрајинска влада

Шампионат се одржава на новосадском Спенсу под покровитељством Покрајинског секретаријата за спорт и омладину.

У разговору са челницима светске и европске асоцијације ове, у свету и код нас све популарније борилачке вештине, Мировић је рекао да је Војводина има дугу традицију и успешне спортисте у борилачким спортовима и да је са задовољством прихватила да буде део организације и светског шампионата у самбоу за јуниоре и кадете. 

Председник Светске самбо федерације Василиј Шестаков захвалио се на гостопримству и добрим припремама шампионата, а председник Европске самбо федерације Сегеј Елисејев изјавио да спортисти и стручњаци за самбо из наше земл?е пуно доприносе развоју овог спорта у свету.

На крају сусрета, коме су присуствовали и покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез и помоћник покрајинског секретара Патрик Дрид, Василиј Шестаков позвао је председника Покрајинске владе на шампионат света у самбоу који ће се одржати у новембру ове године у Сочију (Русија).

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести