Митар Паликућа и Борислава Перић Ранковић на првом месту светских ранг-листа за јуни

На јунским светским ранг-листама за стонотенисере инвалиде двоје српских репрезентативаца заузима прва места.
palikuca
Фото: Mitar Palikuća, foto: STK OSI Spin

И док се Борислава Перић Ранковић већ готово „одомаћила“ на првом месту, Митар Паликућа је први пут у каријери доспео до „броја један“. Посебно радује чињеница да су српски репрезенттаивци у одличној форми у години када их очекује појединачно Светско првенство, које ће се у октобру одиграти у Словенији. Обоје су чланови новосадског СТК ОСИ Спин.

„Веома ми импонује то што сам избио на прво место светске ранг-листе у класи 5, поготово што то нисам очекивао. Циље је била друга позиција, јер ми је до сада најбољи резултта био треће место. Ово је резултат напорног и дугогодишњег рада и тренинга. Све медаље које сам до сада освојио сада су крунисане овим првим местом, јер ће остати у историји забележено да сам био светски број један. Последња два светска купа у Словачкој и Словенији добро сам одиграо. Надам се да ћемо после ове краће паузе кренеом са припремама и да се што боље спремимо за Светско првенство, а ово прво место је добар знак пред планетарну сморту“, каже Паликућа.

Фото: epint2017.com

Борислава Перић Ранковић већ је избијала на прво место светске ранг-листе у класи 4, а и сада је већ дуже време светски број један.

„Леп је осећај бити светски број један, даје ти ветар у леђа. Предстоји нам поједничано Светско првенство и трудићу се да дам све од себе да у Словенији забележим што боље партије“, казала је Беба.

Њихов тренер и селектор репрезентације Златко Кеслер не крије задовољство што су два његова пулена прва на светским ранг-листама.

„Ово је показатељ да наша школа стоног тениса ради како треба. Све смо успешнији. И док је Беба већ дуже време светски број један радује што јој се придружио и Митар, коме ће ово дати нову дозу самопоуздања да може и више од трећег места, нарочито пред Светско првенство. Сада више није изненађење да нам Кинези гледају у леђа“, каже Кеслер.

Г. Маленовић

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести