ММА СПЕКТАКЛ У ОЏАЦИМА Бразилци одушевили публику

Спектакл достојан највећих ММА борби, одржан је у Оџацима. Рат у хексагону, у прелепом амбијенту Спортског центра „Оџаци”, припао је бразилској чети, која је однела четири победе, од тога и у обе главне борбе вечери за шампионске појасеве.
Momenat iz jedne borbe u Odžacima Foto: Dnevnik.rs
Фото: Моменат из једне борбе у Оџацима Фото: Дневник.рс  

Врхунски интернационални борилачки спектакл испунио је до последњег места халу и пружио свим љубитељима мешовитих борилачких вештина вече за памћење. Вече је отворио победом српски борац, млади ратник у хексагону Предраг Богдановић, савладавши веома талентованог колегу из Хрватске Луку Сумића гушењем у првој рунди. Бриљирао је и млади Огњен Салатић, велика нада Фемили фајт тима, који је у дванаестом професионалном ММА наступу забележио победу над Данијелом Кокором, познатим спрским борцем, коме је ово била 33 професионална ММА борба. Још једном на висини задатка био је искусни Немања Ковач, бивши шампион СБЦ у лакој категорији. Овај пут под снажним ударцима популарног Ковача, пао је доказани домаћи борац, мајстор yудоа Славољуб Митић, нокаутом у другој рунди.

Најузбудљивија борба вечери која је публику подигла на ноге била је између једног од најбољих српских бораца у лакој категорији Слободана „Лимп” Максимовића и опасног борца из Бразила, власника неколико шампионских појасева, Бенедита Силве Азеведеа. Деби за најпрестижнију домаћу и регионалну организацију, Слободан је крунисао једногласном оглуком судија победом после три рунде.

Главне борбе вечери у којима је улог био шампионски појас биле су кратке, завршене су већ у првој рунди, али су публици пружиле прави ужитак. Власник СБЦ појаса у лакој категорији, представник легендарног Чуте Боyе тима из Бразила Yексон Лоуреиро Тортора, оправдао је наслов шампиона, победивши гушењем у првој рунди изазивача, српског борца Стефана Звијера. У полутешкој категорији до 93 килограма, легенда бразилског ММА спорта Мајкл Фалкао, славио је техничким нокаутом над прекаљеним ММА ратником из Хрватске Игором Покрајцем. Иако је имао огромну подршку публике у СЦ „Оџаци”, Покрајац није успео да савлада “бразилски зид”.

- Настављамо да померамо границе. Увек дајемо све од себе да сваки наредни догађај представља барем корак унапред. Организација ове вечери и то са најјачим борцима до сада, оправдала је сва очекивања учешћем врхунских мајстора овог спорта. По коментарима, све је прошло и боље него што смо очекивали, а СБЦ је још једном добио потврду квалитета из свих крајева света – истакао је први човек СБЦ организације Бојан Михајловић.

Р. Д.

 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести