ММА спектакл у Врбасу пред празним трибинама

Борбе ће се ипак одржати, „ватрени ринг“ ће кључати! Први пут у историји ММА спорта спектакл мешовитих борилачких вештина биће одржан пред празним трибинама и то у Србији.
Barao_Albini_Sekulic_Todorovic_Maldonado
Фото: Barao, Albini, Sekulić, Todorović, Maldonado, foto: SBC

У Спортској хали ЦФК у Врбасу 14. марта 2020. са почетком од 19.30 часова, са никад јачом листом бораца, у новом модерном кавезу, биће одржан SBC Revenge 27! у коме ће учествовати светске звезде бивши УФЦ асови, од „српског челика“ Бојана Величковића, преко бразилског двојца Малдонадо – „Baby“ Албини. ТВ пренос (ТВ Б92) као и live stream путем фб странице SBC су обезбеђни, тако да упркос муку који ће „одјекивати“ двораном због изостанка френетичних навијача, услед епидемије вируса корона који је довео до спортског колапса широм планете, врхуске борбе и мечеви у Врбасу неће изостати.

Способност организатора SBC организације и њеног првог човека Бојана Михајловића који су стали иза овог ММА спектакла наишла је на одушевљење свих бораца, јер ће имати прилику да одраде своје борбе за које су се спремали неколико месеци. Посебну захвалност упутили су ММА ратници из Бразила који су прешли хиљаде километара како би још једном демонстрирали своје умеће у октагону.

Барао, „Baby“, Малдонадо – тројац из Бразила на коме би и УФЦ позавидео да их окупи и има на једном месту, то је учинио SBC, а на делу ће их видети Србија и свет путем фејсбука.

„Срби драги дивим вам се сваким даном све више. Ви сте као и ми Бразилци, храбри, непоколебљиви, изгарате за добробит онога што радите и што чини срећним и поносним и вас и људе око вас. Такву пасију, такву храброст и способност имају ретки народи, такви смо ми Бразилици и ви Срби, дивимо вам се и осећамо вас као истинску браћу, ви сте хероји за сваки респект. Срећан сам што сам овде, што сам вас упознао и увек ћу се радо враћати, можда следећи пут као борац“ – рекао је Ренан Барао бивши УФЦ шампион у бантам категорији који је држао један од најдужих победничких низова у историји ММА спорта - 32 узастопне победе. Док је био светски УФЦ првак био је рангиран у најбоља 3 "pound for pound" борца и сматран је једним од најбољих ММА бораца на планети.

Барао је протеклих недељу дана тренирао са српским борцима, уочи SBC Revenge 27! и помогао им саветима, техникама и спаринзима, међу њима био је и млади српски ас Душко Тодоровић који УФЦ деби има 21. марта у О2 Арени у Лондону.

„У јеку отказа спортских догађаја широм света, од најмањих до највећих манифестација, ви сте нашли модул да се ММА спектакл у Врбасу ипак одржи, нашли сте начин да нас окупите, да нам дате врхунске услове за рад како би у пуној снази и спремности ушли у октагон и показали све што овај спорт краси“ – рекао је Фабио Малдонадо, цењени професионалац из Бразила који је делио борилишта са највећим именима ММА спорта као што су Федор Емелианенко, Стипе Миочић, Квинтон Џексон.

У Врбасу Малдонадо ће се борити против експлозивног нокаутера из Лондона, Пелуа Адетоле.

„Овај пут неће бити публике, сви ћемо се сусрести први пут у животу са таквом околношћу, али шта је ту је, важно је да се борбе одрже. Први пут сам у Србији, вратићу се поново сигурно. Замислите какав би само био реванш меч у вашој чувеној београдској Арени између Федора и мене, волео би тај реванш овде. Знам да он воли Србију, ја волим Србију, а од њега сам изгубио после тешке борбе у Москви, која је могла бити пресуђена и у моју корист. То би био сигурно спектакл за незаборав“ – истакао је Малдонадо.

До пре два месеца УФЦ шампион Бразилац Јуниор "Baby" Албини у тишини спортске хале у Врбасу одмериће снаге са албанским нокаутером са аустријском адресом, Дританом Барјамијем.

„Док борба буде трајала замишљаћу како провјева тај навијачки ехо и који ме носи на путу до победе. Поново сам у Србији, поново на SBC сцени, осећај је фантастичан, енергија сјајна и ништа је не може нарушити“ – закључио је Албини.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести