Мото ГП: Довициозо победио у Сан Марину

Возач Дукатија Андреа Довициозо донео је свом тиму први тријумф на Великој награди Сан Марина после 11 година.
doviciozo, fonet
Фото: Andrea Doviciozo, foto: FoNet/AP

Он је славио на 13. трци Мото ГП шампионата и на стази “Марко Симончели” остварио је трећу победу ове сезоне, 20. у каријери. То је учинио победивши за скоро три секунде браниоца титуле Марка Маркеса на Репсол Хонди.

Њима двојици се на победничком постољу придружио возач ЛКР Хонде Кал Крачлоу, који је овог пута профитирао од пада Хорхеа Лоренца у претпоследњем кругу. Захваљујући овој победи Довициозо се пробио на друго место у генералном пласману и тренутно има 67 бодова мање од актуелног шампиона Маркеса. Валентино Роси је на трећој позицији са три поена мање од возача Дукатија.

Довициозо је добро стартовао и потом је стрпљиво чекао свој тренутак. За њега је преломни био шести круг када је претекао Лоренца, водећег од старта. Убрзо се одвојио и упркос опуштању у последњих пет кругова, није морао да брине јер је имао лепу предност, коју је крунисао тријумфом.

Кикс је направио Хорхе Лоренцо, који је водио док га није престигао Довициозо, а десетак кругова касније исто је учинио и Маркес. Иако је Лоренцо припретио, неизвесну борбу за друго место упропастио је два круга пре краја, када је изгубио контролу и пао. Вратио се, али је заузео тек 17. место.

Следећа трка шампионата одржаће се 23. септембра када је у Шпанији заказана Велика награда Арагоне.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести