Мото ГП:  Маркес испред Росија до пол позиције у Силверстону

Возач Репсол Хонде Марк Маркес освојио је пол позицију пред Велику награду Британије ,12. трку сезоне Мото ГП шампионата.
Mark Markez Foto: Youtube/printscreen
Фото: Youtube Printscreen

Актуелни шампион је на легендарном „Силверстону“ дошао до осме пол позиције ове сезоне, са четири десетинке предности у односу на Валентина Росија на Јамахи. Њима двојици ће се у првом реду на старту трке, придружити Џек Милер из Прамак Дукатија.

Маркес је пол позицију освојио сјајним кругом у самом финишу другог дела квалификација, а челну позицију је до тада држао Роси. Роси је морао да се задовољи другим местом, али и својим најбољим резултатом још од Велике награде Америка у априлу. Милер је био само шест хиљадитинки иза деветоструког светског шампиона и постарао се да се три најбоља конструктора нађу у првом реду на старту трке.

Аустралијанац је за само десет хиљадитих делова секунде био испред Фабија Квартарара на Петронас Јамахи, а разлике између возача који су следиле такође су биле мале. Мање од шест десетинки делило је прву седморицу, а иза Квартарара нашли су се Алекс Ринс на Сузукију, други возач Јамахе Маверик Вињалес и Андреа Довициозо на фабричком Дукатију. Вињалес и Довициозо су имали идентично време, али се Шпанац нашао испред јер је први од њих двојице поставио брзи круг, а возач Дукатија је, иначе, претходно морао да прође кроз први део квалификација.Заостатак мањи од једне секунде у односу на Маркеса имао је још само Франко Морбидели на другој Јамахи екипе Петронас, који је заузео осмо место. Најбољу десеторицу комплетирао је двојац ЛЦР Хонде Кал Крачлоу и Такаки Накагами, док је други возач Дукатија Данило Петручи морао да се задовољи 11. позицијом.(СпортКлуб)

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести