Мото ГП:  Маркес поново славио на Захсенрингу

Возач Хонде Марк Маркес је поново, осми пут у низу, победио и преузео прво место у генералном поретку возача у деветој  трци сезоне Мото ГП шампионата на Великој награди Немачке у Захсенрингу.
Mark Markez Foto: Youtube/prinscreen
Фото: Youtube Printscreen

Актуелни шампион света је славио испред, домаћег адута, Јонаса Фолгера, који је до првог подијума у каријери стигао пратећи Шпанца 28 од 30 кругова, а испред Маркесовог клубског колеге,  Данија Педросе.

Маверик Вињалес је са 11. стартне позиције стигао до четвртог места испред Валентина Росија, а у првих десет су били још Алваро Баутиста, Алеш Еспаргаро, Андреа Довициозо, Жоан Зарко и Кал Крачлоу. 

Хорхе Лоренцо је био тек 11, Данило Петручи 12, Пол Еспаргаро 13, Бредли Смит 14.До бода је стигао и Џек Милер освојивши 15. место. 

Трку су завршили још Мика Калио, Карел Абрахам, Естеве Рабат, Лорис Баз, Скот Рединг и Алекс Ринс, док трку нису завршили Андреа Јаноне, Сем Лоуз и Ектор Барбера.

На половини сезоне Маркес води у генералном поретку са 129 бодова, пет испред Вињалеса, шест у односу на Довициоза, а десет испред Росија.

(Б92)

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести