Мото ГП: Ринсу победа у Силверстону

СИЛВЕРСТОН: Возач Сузукија Алекс Ринс тријумфовао је на 12. трци овогодишњег Мото ГП шампионата, Великој награди Британије, пошто је претекао Марка Маркеса на Репсол Хонди у последњим метрима циљне равнине.
Aleks Rins pobednik na Velikoj nagradi Britanije u Silvestonu Foto: FoNet
Фото: Алекс Ринс победник на Великој награди Британије у Силвестону Фото: ФоНет

Фантастична тркачка представа у Силверстону, у Великој Британији, завршена је победом Алекса Ринса над Марком Маркесом за само 0.013 секунди. Колико год овај спорт био интересантан, толико је и опасан, а у то смо се уверили већ у првом кругу када је Фабио Квартараро пао са мотоцикла и притом покупио недужног Андреу Довициоза.Довициозо је остао непомично да лежи ван стазе, док је његов мотор горео.

Што се тиче трке, велика борба се водила између два шпанска возача: Алекса Ринса на Сузукију и Марка Маркеса на Репсол Хонди. Ринс је имао неколико добрих маневара и Маркес је углавном успевао да се одбрани. Ипак, Ринс је у једном моменту показао да не жели да буде статиста и обишао је Маркеса,међутим брзо је актуелни шампион узвратио и почео да ствара разлику. Ринс је разлику из кривине у кривину смањивао, све док  у последњем кругу није донео праву правцату драму. У последњем кругу се видело да возач Сузукија стрпљиво чека своју шансу, а добио ју је по изласку из последње кривине, али је кренуо са унутрашње стране и у фото-финишу надмашио браниоца титуле. Вињалес је у самом финишу успео да се примакне водећој двојици, пошто је на половини претекао Росија, који је потом возио усамљен на четвртој позицији.Пети је био Франко Морбидели, иза њега су се нашли Кал Крачлоу и преостали возач Дукатија, Данило Петрући.

Фото: Најбољи у Силверстону Фото: ФоНет


Довициозо у болници

Италијански возач Дукатија Андреа Довициозо налази се на испитивањима у болници у Ковентрију после пада у првом кругу трке на Силверстону у Великој Британији.

Довициозо је трку завршио већ у првом кругу када га је Франко Морбидели покупио приликом пада са свог мотоцикла, а Италијан  је остао да лежи непомично на стази.Добра је вест што Довициозо није ништа поломио и није озбиљније повређен, али је због јаког ударца у главу доживео краткорочни губитак памћења, па је пребачен у болницу у Ковентри на даља испитивања.


Маркесу је практично на корак од освајања титуле пошто сада има 250 бодова на челу генералног пласмана, други је Довициозо са 172, а трећи Ринс са 149.

Наредна трка у МотоГП шампионату возиће се 15. септембра у Сан Марину.  

  С. Р.

МОТО ТРИ КАТЕГОРИЈА
Тријумф Маркоса Рамиреса

Сјајну трку у Великој Британији приредили су возачи Мото 3 категорије, а победу је однео Маркос Рамирес возач Леопард Рејсинга. Лоренцо Дала Порта је имао предност на старту, а пратили су га  Џордан Мекфи и Тони Арболино, који се између осталог боре и за шампионску титулу. Арболино је наставио да притиска и на неких 12 кругова пре краја преузео је прву позицију, да би је два круга касније изгубио од Огуре, а Мекфи је то искористио како би обишао Дала Порту и он је за трен ока испао са позиције која води на победничко постоље.  Велика борба за прво место се водила између Тонија Арболина и два возача Леопард Рејсинга – Лоренца Дала Порте и Маркоса Рамиреса, док се Антонели стидљиво прикрао и чекао своју прилику. На крају, после велике борбе,  Маркос Рамирес је тријумфовао испред Тонија Арболина и тимског колеге Лоренца Дала Порте.

 

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести