Мото ГП: Тријумф Вињалеса

Возач Јамахе Маверик Вињалес тријумфовао је на седмој трци овогодишњег Мото гранпри шампионата, Великој награди Емилио Ромање.
Maverik Vinjales
Фото: AP Photo/Nicolas Aguilera

Вињалес је на стази „Марко Симончели“ постао први шпански победник у краљевској класи ове сезоне, а шести је возач који је стигао до највишег степеника победничког постоља.

Шпанац је у Мизану стигао до 24. тријумфа у каријери, с две и по секунде предности у односу на Ђоана Мира на Сузукију, док је трећи био Пол Еспаргаро, који вози за КТМ. Еспаргаро је као четвртопласирани прошао кроз циљ, али му је подијум додељен пошто Фабио Квартараро на Петронас Јамахи није одрадио казну дугог круга, па су му додате три секунде на време.

Борба за тријумф се током целе трке сводила на два имена – Вињалеса и Франческа Бањају на Прамак Дукатију. Чинило се да је она решена када је Бањаја у шестом кругу претекао шпанског мотоциклисту и потом се одвојио на више од секунде, али је направио велику грешку и излетео са стазе седам кругова пре краја. Возач Јамахе је преузео вођство, а остали ривали су увелико били више од четири секунди иза, па нико није ни могао да га угрози.

Наредна трка Мото гран при шампионата вози се већ наредног викенда за Велику награду Каталоније на стази Каталуња.

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести