На јуниорском турниру „Стрељачке наде“ у Плзењу Србија освојила једну медаљу

ПЛЗЕЊ: Српском пару Марија Малић - Алекса Митровић за длаку је измакла медаља током последњег дана јуниорског турнира „Стрељачке наде“ у чешком Плзењу.
Marija Malic
Фото: Марија Малић, фото: ССС

Освојио је наш двојац четврто место у такмичењу миксова ваздушном пушком. Малићева и Митровић су у финале (међу пет најбољих) ушли с другог места у квалификацијама, док је други српски пар Ивана Марић - Ђорђе Савић је заузео 16. позицију

У финалу су одлучивале нијансе. После 19. серије, када испада четвртопласирани тим, Малићева и Митровић су за трећепласираном Индијом 1 заостајали девет десетих делова круга.

Српска експедиција се с митинга у Плзењу, који је уз учешће стрелаца из више од 20  земаља, одржан 28. пут, враћа с једном медаљом. Женска јуниорска екипа ваздушном пушком (Марија Малић, Марија Коларевић, Ивана Марић) освојила је сребро, уз државни рекорд (1.871,3). Две Марије су у јакој конкуренцији у истој дисциплини стигле до појединачног финала. Малићева је била шеста, Коларевићева осма.

Саша Икер, тренер јуниорских селекција за пушку у стручном штабу СС Србије, оцењујући учинак у Плзењу, истакао је:

„Углавном је све протекло онако како смо и предвидели. Јуниорке су биле стандардно добре. Марија Коларевић се истакла и ваздушном и малокалибарском пушком. С оба оружја је постигла личне рекорде квалификација, а МК пушком и државни рекорд. Марија Малић је, према очекивању, квалитетно гађала ваздушном пушком.“

Од јуниора, најближи појединачном финалу је био Алекса Митровић, који је заузео 12. место ваздушном пушком.

„Алекса Митровић је гађао нешто слабије него што може, али утисак је поправио изузетно високим резултатом у миксу. Дебитанти Марко Ивановић и Димитрије Гаћеша су се солидно снашли. Појачали су конкуренцију код јуниора, што ће, надам се, утицати на виши ниво резултата свих репрезентативаца и кандидата за национални тим“, додао је Икер.

Србију су у такмичењима пиштољем представљале две јуниорке - Катарина Марицки и Јована Тодоровић. Ваздушним пиштољем су се нашле у златној средини. Катарину је од финала делило седам кругова.

С. Р.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести