На мети стрелаца финала и медаље на Медитеранским играма

ТАРАГОНА: Стрелци Србије ће се у суботу и недељу борити за медаље на Медитеранским играма у Тарагони.
strelciTaragona Foto OKS
Фото: ОКС

Програм стрељачких такмичења на овогодишњим Играма је краћи него обично. Биће одржана само такмичења ваздушним оружјем у појединачној конкуренцији.

Србију ће представљати осморо стрелаца.

Пушком ће гађати: Андреа Арсовић (Партизан), Милица Бабић (Победник), Милутин Стефановић („Чика Мата“), Лазар Ковачевић (Јагодина 92).

Пиштољем ће се такмичити: Зорана Аруновић (Олимпик 011), Бобана Величковић (Бор 030), Дамир Микец (Полицајац) и Димитрије Гргић (Академац).

На претходним МИ, у Мерсину (Турска) 2013, српски стрелци су освојили седам медаља.

„Игре у Мерсину не могу да се пореде са Тарагоном, јер пре пет година на програму су биле и дисциплине малокалибарским оружјем“, подсећа шеф стручног штаба Драган Доневић и наставља:

„Сада сви учесници турнира имају мање шанси за медаље, али што се наших стрелаца тиче свако од њих осморо спада у круг кандидата за пласман у финала.“

Наши репрезентативци иза себе имају успешну сезону, окићену медаљама на Европском првенству и у серији Светских купова.

„Конкуренција на Медитеранским играма није на нивоу оне на европским или светским такмичењима. Међутим у свакој дисциплини ће гађати бар петоро-шесторо врхунских стрелаца, освајача олимпијских, светских, европских медаља. Неће бити лако доћи до одличја, јер у финалу велику улогу игра и срећа. Надамо се да ће нам и она бити наклоњена овај пут.“

Медитеранске игре су још једна пролазна станица ка главном догађају сезоне, који је на програму у првој половини септембра.

„Светски купови и Медитеранске игре су у склопу припрема и провера пред Светско првенство у Чангвону, прво такмичење на коме ће се делити олимпијске квоте. После Тарагоне окрећемо се припремама, учешћима на домаћим такмичењима, док ће последњи тест пред пут у Чангвон бити Велика награда Новог Сада у августу“, најављује Доневић, уз кога ће у стручном штабу бити и Јелена Аруновић.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести