На Светском купу у Лињану шест медаља за српске стонотенисере инвалиде

На Светском Купу који је одржан у италијанском Лињану  српски стонотенисери с инавлидитетом  су освојили шест медаља и то две златне и четири сребрне.
ZENE T-4,5
Фото: Сребрна Борислава Перић Ранковић, фото: СТК ОСИ Спин

Такмичење је одржано у појединачној и екипној конкуренцији, а боје Србије је бранило четири стонотенисера и пет стонотенисерки.

Борислава Перић Ранковић и Нада Матић освојиле су прво место у екипној конкуренцији у класи Т 4-5. У финалу су победиле репрезентацију Немачке са 2:1. Златну медаљу освојила је и мушка репрезентација у класи Т 3 за коју су играли Младен Ћирић и Синиша Брадашевић. Они су у финалу победили Француску са 2:1.

Фото: Стонотениска репрезентација Србије особа с инвалидитетом у Лињану, фото: СТК ОСИ Спин

Мушка репрезентација Србије у класи Т 4-5 стигла је до сребрене медаље, а чинили су је Митар Паликућа и Дарко Бабић. У финалу изгубљен је сусрет од немачко-корејске комбинације са 2:1. У овом мечу Митар Паликућа је победио светског првака Бауса из Немачке.

До завршних борби није стигла наша женска екипа у класи Т 1-3, као и Зорица Попадић која је наступала са Хрватицом Јеленом Шишић у класи Т 4-5.

У појединачном делу Светског Купа у Лињану Србија је освојила три сребрене медаље. Борислава Перић Ранковић је у класи Т 4-5 у финалу са 3:2 у сетовима поражена од Сандре Миколашек из Немачке. Друго место освојила је и Сања Мијатовић у класи Т 3. Због боље сет разлике испред ње је била Микела Брунели из Италије. До сребра је стигао Митар Паликућа у класи Т 5. У финалу је поражен од Немца Бауса са 3:1. До четртфинала у својим класама стигли су Нада Матић, Дарко Бабић и Синиша Брадашевић.

Фото: Сребрни Митар Паликућа, фото: СТК ОСИ Спин

На Светском Купу у Лињану у стручном штабу су били селктор и тренер Златко Кеслер и тренери Лазар Куртеш, Иван Такач и Илија Ђурашиновић.

Г. М.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести