Наши најбољи рвачи из Зрењанина отпутовали у Мађарску

После три недеље тренажног процеса  у Бугарској, репрезентативци Србије у рвању грчко – римским стилом припреме су наставили у Зрењанину, одакле су отпутовали  у Мађарску, у Татабању, где ће за викенд бити учесници међународног турнира. У Мађарској ће  остати до 26. фебруара.
rvaci srbije
Фото: Приватна архива

Тренер Стојан Добрев је на  окупу имао 13 рвача: Себастиан Коломпар (до 55кг), Мате Немеш (до 67кг), Виктор Немеш (до 77кг), Мартин Шурањи (до 77кг) и Зураби Датунашвили (до 87кг), сви из Пролетера, затим Себастиан Нађ (до 67кг) и Александар Максимовић (до 72кг) из Спартака, Алекса Ерски (до 77кг) и Бобан Живановић (до 130кг) из Партизана, Бранко Ковачевић (до 82кг) и Жарко Дицков (до 87кг) из Радничког, Тамаш Шлеихер (до 82кг) из Потисја и Марио Вуковић (до 87кг) из Херкулеса. Пут Мађарске ће осморица репрезентативаца, а остали ће наставити припреме у Сенти.

–  Задовољан сам како је све протекло, у Мађарској ће бити  још 15 репрезентажција, што је јако добро за нас. Битно је да су момци здрави и да се нико није повреде – рекао је тренер Стојан Добрев.

Међународни турнир у Татабањи ће бити прва провера  репрезентативаца после Светског купа у Београду.

– Мени је циљ да у марту у Будимпешти остварим олимпијску норму. Имам још више од месец дана да се припремим. Тамо ће бити јака конкуренција, али мислим да се налазим међу неколико такмичара који могу да остваре олимпијску норму – казао је Виктор Немеш.   Досадашњим током припрема и атмосфером у репрезентацији задовољан је и млади рвач Пролетера Мартин Шурањи.

– Очекујем добре резултате на предстојећим такмичењима. Био сам повређен, али полако улазим у форму – рекао је 21–годишњи Шурањи, који  наступа са такмичарима до 23 године.

Ж. Балабан

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести