Наставља се Боксерска лига: Металац - Лозница у полуфиналу

БЕОГРАД: После дуге паузе због пандемије корона вируса наставља се Боксерска лига Србије - првим мечевима полуфинала плеј-офа.
boks
Фото: Tanjug, ilustracija

Први ће у ринг боксери актуелног шампиона Металца и "љутог ривала" Лознице, у четвртак 25. јуна од 20 сати.

Два дана касније, на Црвеном крсту београдски Раднички дочекаће Наишус из Ниша.

Реванш мечеви заказани су за 2. јул када ће Лозница угостити Металац, односно 4. јул када ће Нишлије дочекати Београђане.

Први меч финала Боксерске лиге Србије, под покровитељством МТС-а, у плану је 9. јула, следи други меч 12. јула, а уколико буде потребе и за трећим одлучујућим сусретом термин је 16. јул.

"Бокс поново живи, то је најважније. Уз све проблеме са којима се сусрео спорт на целој планети изазване пандемијом вируса корона, успели смо да консолидујемо редове и обезбедимо наставак, заправо финиш Лиге за ову сезону. Претходна година, која је била година повратка након деценију и по паузе када је лигашко такмичење у питању, вратила је веру у бокс у нашој земљи. Радили смо пуном паром, као што то и данас чинимо, како би бокс поново добио онај стари сјај који је имао пре три деценије на нашим просторима", рекао је директор Боксерске лиге Србије Марјан Цветковић.

Према његовим речима, сви су свесни да је то дуг и тежак процес.

"Ништа не може преко ноћи, али нећемо одустати, јер смо исто тако свесни да се из сваког проблема, уз огромно залагање и труд може изаћи као шампион, а ми управо то имамо за циљ. Корак по корак и попећемо се на врх планине у чије освајање смо кренули пре три године, бокс у Србији ће поново имати велике шампионе и тражиће се карта више", истакао је Цветковић.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести