Нови државни шампиони у параглајдингу

Након што је Србија постала вицешампион света у прецизном слетању на циљ параглајдером, добили смо новог државног првака у овој дисциплини.
paraglajding, Vazduhoplovni savez Srbije
Фото: Ваздухопловни савез Србије

Званично најбољи и најпрецизнији пилот параглајдера у 2017. години постао је Дејан Валек из новосадског АК „Кумулус“, док је „најпрецизнија“ екипа Клуб ваздухопловних спортова „Кошава“ из Београда.

Обједињена надметања Државног првенства и 1. кола Лиге Србије одржана су у оквиру „Купа орлова“, на терену у Аљудову, где се 21 пилот борио за највишу титулу на државном нивоу у овом спорту. У појединачној конкуренцији, победничко постоље су заузели чланови параглајдинг репрезентације Србије, чиме су показали да добра форма са недавног светског првенства и даље траје. Иза првопласираног Валека, сребрну медаљу је освојио Слободан Малетић из КВС „Кошава“ Београд, а бронзано одличје Драган Попов из СПК „Беркут“ Вршац.

Фото: Ваздухопловни савез Србије

У екипном поретку исте екипе, с тим што се КВС „Кошава“ из Београда позиционирала на прво место, испред Вршчана на другом и АК „Кумулус“ на трећем месту. Поред њих, на такмичењу су наступили и пилоти из Рашке, Пријепоља и Пожаревца, као и једна дама, Милица Маринковић из АК „Аеро-Еду“ из Београда.

У једном такмичарском дану урађено је укупно пет летачких серија, што значи да је изведено преко 100 полетања и слетања, без инцидената и у пријатној такмичарско-пријатељској атмосфери.

Фото: Ваздухопловни савез Србије

Иако су већ на самом почетку сезоне имали најјача такмичења – коло светског купа, светско првенство, државно првенство и 1. коло лиге, пилоте параглајдера у дисциплини прецизно слетање током године очекују још три кола домаће лиге у Ћовдину, Вршцу и Врњачкој Бањи, као и наступ на преосталим колима светског купа.

Е. Д.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести