Отворено првенство Европе у рвању за млађе сениоре

У Великој дворани новосадског СПЕНС-а отворено je још једно велико такмичење у рвању – Европско првенство за сениоре млађе од 23 године, које је окупило више од 650 учесника из 35 државa.
batez rvanje
Фото: Pokrajinska vlada

Обраћајући се на свечаној церемонији отварања, покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез, који је и председник Организационог одбора Првенства, пожелео је учесницима и гостима добродошлицу у Нови Сад, Војводину и Србију, такмичарима успех на борилиштима, као и прилику да уживају у гостопримству домаћина, као што је то било и пре две године, када се на истом месту одржао Европски сениорски шампионат.

„Желим да у своје земље по повратку понесете и лепе успомене из Новог Сада, који је ове, 2019. године, Омладинска престоница Европе и центар младе Европе, где се и ви, млади рвачи, у потпуности уклапате“, поручио је Батез.

Фото: Pokrajinska vlada

Батез је изјавио да смо у Србији поносни на своје рваче. „Посебно бих истакао да је Војводина колевка српског рвања, да је ова грана спорта, са дугом традицијом и великим бројем поклоника, у Војводини на највишем нивоу, са најбољим клубовима и спортистима - актуелним европским, светским и олимпијским шампионима“, рекао је Батез и захвалио се Светској рвачкој федерацији на поверењу да овако велико такмичење додели нашој земљи и рвачким савезима на труду у припреми манифестације.

На отварању се присутнима обратили председник Светске рвачке федерације Ненад Лаловић, председник Европске рвачке федерације Цене Ценов, председник Рвачког савеза Србије Жељко Трајковић ичлан Градског већа Новог Сада за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин.

Такмичење организује Рвачки савез Србије уз подршку Министарства омладине и спорта, Покрајинске владе и Града Новог Сада.

Фото: novisad.rs

"Нови Сад је поново центар европског рвања, јер имамо знање и простор за организацију овако великих такмичења. Рвање као базични спорт има велики утицај на развој деце и омладине, а наши врхунски шампиони редовно нас обрадују медаљама са такмичења највишег ранга. Желимо да рвање буде још масовнији спорт, и Град ће наставити да му пружа подршку", истакао је Огњен Цвијетићанин и пожелео такмичарима много успеха.

Председник Уједињеног светског рвања (УСР) Ненад Лаловић је и званично отворио ЕП.

„Рвачки караван је после две године поново дошао у Нови Сад, а каравани се заустављају управо тамо где им је  лепо и безбедно. Нови Сад постаје респектибилан спортски центар, тако да ћемо настојати да му и даље додељујемо рвачка такмичења“, рекао је Лаловић.

Фото: Pokrajinska vlada

Како је изјавио Жељко Трајковић, Рвачки савез Србије је по други пут у две године организатор европског првенства у рвању.

"Блистави резултати које остварују рвачи из Србије на међународним такмичењима као и вишегодишња успешна организација сложених спортских догађаја, сведоче о томе да Рвачки савез Србије има веома значајну улогу у светском рвању", нагласио је Трајковић и захвалио се на подршци државним институцијама које воде спорт.

На првенству Европе, српски рвачи наступаће у свих 10 тежинских категорија, а висок пласман се очекује пре свега у грчко-римском стилу.

Фото: Pokrajinska vlada

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести