НОВИ СПОРТОВИ НА ОЛИМПИЈСКИМ ИГРАМА Никад не бисте погодили који су, за неке нисте ни чули

МУМБАЈ: Међународни олимпијски комитет (МОК) одлучио је  данас да пет нових спортова и то крикет, флег фудбал, лакрос, сквош и бејзбол/софтбол укључи у програм Олимпијских игара, које ће бити одржане 2028. године у Лос Анђелесу, преноси Хина.
Youtube Printscreen/ Big Ten Network
Фото: Youtube Printscreen/ Big Ten Network

Правила МОК-а омогућују сваком граду домаћину да предложи увођење нових спортова. Организатори ОИ 2028. су предложили пет нових спортова, а МОК је на данашњој седници у Мумбају прихватили пет нових спортова.

Крикет је био у програму Олимпијских игара 1900. године у Паризу. Педлог организатора Игара у Лос Анђелесу је да на турниру у крикету "Твенти20" буде по шест тимова у женској и мушкој конкуренцији.

Флег фудбал је бесконтактна врста америчког фудбала у којем тимови играју пет на пет, а до сада није био на ОИ, као и сквош.

Бејзбол је последњи пут био на ОИ у Токију 2021, а овај спорт није био у програму ОИ 2012. и 2016, а неће га бити ни на Играма у Паризу 2024.

Софтбол је женска варијанта бејзбола, а овај спорт је био на последњих пет Игара. Међутим, софтбола неће бити на ОИ у Паризу наредне године.

Лакрос је два пута био на Играма, 1904. и 1908. године.

EUR/RSD 117.0802
Најновије вести