НОВИ УСПЕСИ КАРАТИСТА ХАЈДУКА: Јуниори освајачи Купа Србије

Чланови Карате клуба „Хајдук“ из Куле на нова два такмичења су, по ко зна који пут, потврдили класу. Наступили су на Купу Србије за кадете, јуниоре и сениоре, а потом и на „Дунав купу“, а оба такмичења су одржана у Беочину.
1
Фото: Освајачи Купа Србије: Растко Мијановић, Божидар Мрдак и Милош Крнајац

У Купу Србије „хајдуци“ су имали 25 појединачних наступа и пет екипних. Остварили су одличне резултате освојивши 14 медаља од чега две златне, као и по шест сребрних и бронзаних. Златним медаљама су се окитили јуниор Милош Крнајац (+76 килограма) у појединачној конкуренцији и тим јуниора у саставу Растко Мијановић, Милош Крнајац и Божидар Мрдак у екипној.

Сребрна одличја освојили су сениорке Матеа Калмар и Кристина Соколовски, сениор Михајло Крнајац и јуниор Растко Мијановић у појединачној, те тим сениорки у саставу: Александра Ђикић, Матеа Калмар, Милана Корица и Кристина Соколовски, као и тим кадета у саставу Војин Милетић, Сергеј Баран, Алекса Пуцар у Никола Чордаш и екипној конкуренцији. Бронзане медаље у ризницу „Хајдука“ са Купа Србије донели су кадети Милица Буквић, Анастасија Гажо и Војин Милетић, те јуниори Исидора Пеквић и Божидар Мрдак у појединачној и тим сениора у саставу Лука Гириц, Михајло и Милош Крнајац, Ратко Секеруш и Растко Мијановић у екипној конкуренцији.


Кадети с 12 медаља

На „Дунав купу“ млађих узрасних категорија наступило је 12 појединаца и једна екипа „Хајдука“, а освојено је 11 медаља (4 златне, 4 сребрне и 3 бронзане) што је било довољно да Куљани буде један од најуспешнијих клубова када су борбе у питању.

Златне медаље су освојили пионири Милана Милетић, Милица Кукољ, Уна Пердух и Лука Жугић. Сребрне медаље су освојили пионири Зарја Ковач, Стефан Баран и Михајло Живкуцин у појединачној, те тим пионирки „Хајдука“ у саставу: Милана Милетић, ;Милица Кукољ, Уна Пердух и Маша Драгаш у екипној конкуренцији, док су бронзана одличја освојили пионири Катарина Новаков и Милан Исаков и нада Војин Милетић.


– У клубу смо изузетно задовољни постигнутим резултатима, а посебно освојеним титулом Купа Србије екипно код јуниора, као и са вицешампионским титулама екипно код сениорки и кадета. С обзиром на то да смо и прошлогодишњи освајачи јуниорског Купа, овом одбраном наслова смо наставили изузетан континуитет – рекао је тренер каратиста „Хајдука“ Никола Гребер.

Од појединаца се издвојио Милош Крнајац, који је наступио појединачно, екипно и у конкуренцији јуниора и сениора и постигао сјајне резултате освојивши две златне и бронзану медаљу.

– То је редак подвиг. Милош је имао укупно осам мечева од којих седам победа и само једам пораз што довољно говори о посебности његовог резултата и доприносу у укупном пласману нашег клуба. Ради се једном од најперспективнијих младих бораца које ова држава има и свакако да селектор репрезентације најозбиљније рачуна на њега као и на још неколицину наших такмичарки и такмичара – нагласио је Гребер.

Учинак млађих категорија је сигуран показатељ да су на правом путу да наследе старије другове и другарице који већ годинама доминирају у кадетској и јуниорској конкуренцији.

Ђ. Бојанић

EUR/RSD 117.0802
Најновије вести